Šport

Pokljuka dobila tehnični blagoslov

Pokljuka, 11. 12. 2007 16.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Člani organizacijskega komiteja Pokljuka so dobili blagoslov šefov mednarodne biatlonske zveze (IBU). Prizorišče je dobro pripravljeno.

Hotelske kapacitete na Bledu so zasedene do zadnjega mesta, kar pomeni, da si bo štiridnevno prireditev zagotovo ogledalo več ljudi kot v lanskem letu. Lani namreč hotelski ponudniki v terminu tekme svetovnega pokala niso zapolnili svojih kapacitet.

Največ biatlonskih zaljubljencev je po prvih podatkih prispelo iz Nemčije, sledijo pa jim Norvežani, katerih število bo za vikend še večje. Za nastop na tekmah na Rudnem polju je prijavljenih 35 reprezentanc, na presenečenje organizatorjev pa je na Gorenjsko pripotovala tudi kompletna delegacija IBU-ja.

To sicer ni praksa, vendar predstavniki mednarodne biatlonske zveze vselej občudujejo prireditev na Pokljuki, zato bodo letos prispeli kar v popolni zasedbi.

Brucker fasciniran

"Tehnični delegat in hkrati športni direktor IBU Ubaldo Prucker iz Italije je po pregledu proge dejal, da ne more verjeti, da ob tako mili zimi kot je trenutno v Sloveniji, tekma ni pod vprašajem," je za 24ur.com povedal predstavnik za odnose z javnostmi pri OK Pokljuka Tomaž Šušteršič.
Začas tekem svetovnega pokala naj bi se temperature gibale med – 5 in – 10 stopinjami, nad Rudnim poljem pa naj bi sijalo sonce.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.