Šport

Po vodstvu visok poraz

Beljak, 02. 01. 2007 22.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Acroni Jesenic so v 34. krogu avstrijske lige Ebel v Beljaku izgubili z domačo ekipo VSV z 2:6.

Razinger in Polončič sta zatresla nasprotnikovo mrežo
Razinger in Polončič sta zatresla nasprotnikovo mrežo FOTO: POP TV

Jeseničani so tekmo začeli silovito in imeli že po slabi minuti igralca več na ledu, vendar se mreža Gerta Prohaske, kljub nekaj poskusom, ni zatresla. Toda gostje, ki so letos Beljak dvakrat zapuščali sklonjenih glav, so imeli v prem delu vse niti igre v svojih rokah. Premoč so izkoristili z imenitno akcijo drugega napada, ki jo je z zadetkom kronal zelo razpoloženi Tomaž Razingar. Na žalost Jeseničanov, ki jih je v nabito polni dvorani spremljalo kakšnih 500 navijačev, pa je bil to edini zadetek gostov v prvih 20 minutah. Domači so imeli v uvodnem delu le eno pravo priložnost, plošček je po strelu Darrela Scovilla v 17. minuti švignil mimo Glavičevih vrat.

Tudi drugi del so varovanci Matjaža Kopitarja začeli podjetno, a le do 24. minute. Takrat je lepo priložnost zamudil Jean-Philippe Pare, domači pa so darilo izkoristili in v nasprotnem napadu zadeli za izenačenje. Zadetek jim je vlil novih moči, gostom pa spodrezal krila. V 29. minuti sta bila na
klopi za kaznovane Mitja Robar in Damjan Dervarič, prednosti dveh igralcev pa avstrijski prvaki niso spustili iz rok. Do prvega vodstva jih je popeljal Mickey Elick. Navdušenje domačih navijačev se še ni dobro poleglo, ko je vnovič završalo. Markus Peintner je dobil začetni plošček na sredini, se otresel dveh igralcev v rdečem in zadel za 3:1 po vsega šestih sekundah.

Nekaj upanja je v zadnji tretjini po le 30 sekundah vlil Polončič. Gostje so zaigrali podobno kot v prvem delu. Takrat pa so bili pri železarjih zapored izključeni Pare, Miha Rebolj in Dejan Varl, prednost dveh ali pa enega igralca pa so domači izkoristili in s tremi goli potrdili prvo zmago v letu 2007.

VSV Beljak - Acroni Jesenice 6:2 (0:1, 3:0, 3:1)

Mestna dvorana, gledalcev 5000, sodniki: Laengle, Winter, Wohlmuth (vsi Avstrija).
Strelci: 0:1 Razingar (Pare, 11.), 1:1 Peintner (24.), 2:1 Elick (Bousquet, 30.), 3:1 Peintner (30.), 3:2 Polončič (41.), 4:2 Bousquet (Scoville, 49.), 5:2 Edgerton (49.), 6:2 T. Raffl (Pfeffer, Oraze, 51.).
Kazenske minute: VSV Beljak 12, Acroni Jesenice 14 + 10.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.