Šport

Pisnikova izgubila dobljeno partijo

Atene, 15. 08. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mariborčanka Tina Pisnik je na olimpijskem teniškem igrišču v treh nizih izgubila proti Zimbabvijki Cari Black.

Malo je manjkalo do popolnega dneva na olimpijskem teniškem turnirju posameznic. Potem ko je dopoldan Ljubljančanka Maja Matevžič prijetno presenetila in se z zmago proti Japonki Saori Obata (7:6, 7:5) uvrstila v drugi krog, kjer jo čaka olimpijska zmagovalka Venus Williams, je popoldan naša najvišje rangirana igralka na svetovni računalniški lestvici (45.) Mariborčanka Tina Pisnik v treh nizih izgubila proti 106. igralki sveta Zimbabvijki Cari Black s 3:6, 7:5 in 4:6.

Tina Pisnik je kljub porazu zadovoljna in upa, da najde prijaznega fanta, ki ji podari potrebno masažo
Tina Pisnik je kljub porazu zadovoljna in upa, da najde prijaznega fanta, ki ji podari potrebno masažo FOTO: Reuters

Pisnikovi, ki je podobno kot Matevžičeva prišla na OI naravnost iz "bolniške", konec julija je v ZDA doživela prometno nesrečo in si pri tem poškodovala vratno mišico, se bo v glavi še dolgo vrtel film iz tretjega niza. Zimbabvijko je namreč imela pri vodstvo s 3:0 na kolenih, a jo je nato zaradi premalo agresivne, morda za kanček preveč sproščene igre vrnila med žive. "Namesto, da bi jo pri 3:0 dotolkla, saj je bila Zimbabvijka v izgubljenem položaju, je pobudo prepustila nasprotnici, ki je to izkoristila. Prav tako se ni znašla proti njeni igri na mreži," je poraz komentirala vodja slovenske teniške odprave v Atenah Mima Jaušovec.

Pisnikova navkljub izgubljeni tekmi, ki jo je praktično že imela v žepu, ni delovala razočarano. "Za prvo partijo po daljši odsotnosti je bilo kar ok. Upam, da bom v prihodnjih dneh opravila nekaj kakovostnih treningov, ki jih nujno potrebujem za uspešno nadaljevanje sezone. Sicer pa še čutim bolečine v vratu, danes me je zagrabilo v drugem nizu. In tudi zdaj, ko sem se ohladila, čutim, da potrebujem masažo. Če bom našla kakšnega simpatičnega fanta, se mu bom z veseljem prepustila," je bila dobro razpoložena Pisnikova.

Cara se je upravičeno veselila zmage, saj je Tina vodila s 3:0, ko se je igra spreobrnila v njeno prid
Cara se je upravičeno veselila zmage, saj je Tina vodila s 3:0, ko se je igra spreobrnila v njeno prid FOTO: Reuters
A bo Maji in Tini v dvojicah šlo bolje kot v posamezni igri?
A bo Maji in Tini v dvojicah šlo bolje kot v posamezni igri? FOTO: Reuters

Njena igra proti Cari Black, ki v Atenah nastopa s povabilom organizatorja, saj drugače Afrika ne bi imela svoje predstavnice, ni bila obetajoča že od samega začetka. Prvi niz je izgubila po 31 minutah igre, v drugem pa se je s težavo prebijala iz igre v igro. V deveti igri je rešila dve žogi, ki bi lahko pomenili vodstvo Blackove s 5:4, da bi nato uspešno zaključila niz po 50 minutah igre. Ko je kazalo, da je njena igra vendarle stekla (3:0 v 3.), pa je sledil nerazumljiv padec. "Tako čudno je vse skupaj, da se praktično ne spomnim niti ene točke dvoboja. Mislim pa, da je Zimbabvijka odigrala vrhunsko partijo, zlasti na mreži, kjer ji očitno zelo koristijo izkušnje iz dvojic," je dejala 23-letna Pisnikova. Blackova je letošnja zmagovalka Wimbledona med mešanimi pari z bratom Wynnom.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA