Šport

Petra Majdič si želi medalj

Ljubljana, 24. 10. 2007 14.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Petra Majdič v svetovnem pokalu, ki se bo začel ta konec tedna v Düsseldorfu, cilja na sam vrh.

Petra Majdič tudi letos cilja zelo visoko.
Petra Majdič tudi letos cilja zelo visoko. FOTO: Reuters

Za Petro Majdič so še zadnje priprave v Ramsauu v zadnjem tednu pa se je skušala predvsem spočiti, da bi bila že na prvi tekmi, ki bo ta konec tedna, na ravni lanske sezone.

"Ponovno sem bila eno leto brez počitnic. Ker si želim na sam vrh, sem nenormalno veliko trenirala. Za nami je kar nekaj mesecev težkih priprav. Na začetku sezone sem bila predvsem psihično zelo utrujena," je dejala naša snežna kraljica.

Po lanski sezoni čuti veliko breme, saj si želi v letošnji sezoni še boljših rezutatov. Že ta konec tedna pa bo tekma v Düsseldorfu pokazala, kako dobri so bili treningi in kako visoko v svetovni vrh lahko naša najboljša tekačica letos poseže. Majdičeva je bila lani četrta v skupnem seštevku in druga v šprinterskih disciplinah pokala.

Petra si letos želi še večkrat stati na stopničkah.
Petra si letos želi še večkrat stati na stopničkah. FOTO: Reuters

Ob dobrih rezultatih pa si roke mane tudi poslovni direktor nordijskih disciplin Primož Ulaga , saj pravi, da so finančna sredstva v smučarskem teku pri nas vsako leto večja. "Seveda se še nekaj časa ne bomo mogli primerjati s svetovnimi velesilami. Želim pa si, da bi se na najvišji ravni najboljšim poleg Majdičeva pridružil še kdo, saj bodo tako pogajanja s sponzorji lažja," je dejal Ulaga.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.