Šport

Petkovšek zbira odličja

Lyon, 19. 03. 2006 20.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Mitja Petkovšek je na tekmi svetovnega pokala v Franciji pometel s konkurenco in v svojo zbirko odličij dodal še eno.

Mitja Petkovšek
Mitja Petkovšek FOTO: Reuters

Slovenski telovadec Mitja Petkovšek je v svojo bogato zbirko odličij dodal novo zmago na bradlji. Na tekmi svetovnega pokala v Lyonu je ponovil uspeh z uvodne preizkušnje in bil najboljši že v sobotnih kvalifikacijah, v nedeljo pa je z veliko prednostjo pometel s konkurenco. Ocena 15,875 točke je bila več kot dovolj za novo slavje, saj je njegov najbližji tekmec Rus Sergej Horohordin (15,250) že precej zaostal, tretji pa je bil domači junak Yann Cucherat (15,200).

Mitja se ni pritoževal nad uspehom

"Noro, noro!"
je bil po novem slavju navdušen Petkovšek in se nove zmage veselil, kot da bi bila prva: "Lepo sem telovadil, še lepše kot v kvalifikacijah, ko sem med sestavo preprijel, vendar vaja še ni bila povsem 'čista', a dovolj dobra za zmago." Ker se je Petkovšek na bradljo podal kot zadnji med osmerico finalistov, je bila do takrat najvišja ocena 15,25 točke.

Trenutno sem bolj stabilen od tekmecev in delam manj napak. Včasih se mi zazdi, kot da bi bili vsi še pred kratkim na počitnicah. Vendar so to sami vrhunski telovadci, tako da je le še vprašanje časa, kdaj se bomo spet udarili na tisočinke točke. Mitja Petkovšek o svoji zbranosti

Še pred odhodom v Francijo je bil Petkovšek zelo črnogled. Zaradi poškodbe prsta, ki jo je "pridelal" v Iranu, in komolca je celo mislil, da sploh ne bo nastopil, a se je obrnilo drugače.

Že prihodnji teden je na sporedu svetovni pokal v Nemčiji, tretja tekma v spomladanskem nizu, ki Petkovšku predstavlja nov svojevrsten izziv. V Cottbusu ni še nikoli zmagal, sicer pa je bil že petkrat v finalu. "Lani sem celo naredil napako že v kvalifikacijah. Zato bom dal vse od sebe, da popravim statistiko. Moja taktika je, da se skušam čim bolj približati oceni 16, pa naj se nato tekmeci trudijo in me skušajo ujeti," je pojansil Petkovšek. Telovadec Narodnega doma si želi še, da bi na prizorišče prispeli dovolj zgodaj, da bi opravili trening, saj je lažje nastopiti, če prej vsaj preveriš orodje.

Ko sem na tekmi, sem tako poln adrenalina, da bolečin sploh ne čutim. S pomočjo tablet proti bolečinam je šlo kot po maslu. Čeprav vem, da bi moral - če bi želel povsem sanirati poškodbo - mirovati, zdaj ni pravi čas za to. Čaka me še ena tekma, nato mesec dni premora in že bo tu evropsko prvenstvo. Petkovšek o premagovanju bolečine

In prav to je po mnenju trenerja Jožeta Mešla zmotilo njegovega varovanca Aljaža Pegana, da je imel v Palači športov manj uspeha na drogu in ostal celo brez finala. "Razlog za Aljaževo slabšo predstavo tiči v tem, da smo se prepozno odpravili na tekmo, saj tako pred nastopom ni mogel niti za nekaj minut preizkusiti droga. To je škoda, saj gre le za tekmo svetovnega pokala," je bil jezen Mešl, 31-letni telovadec Trnovega pa je dodal: "Od začetka sestave mi je šlo presenetljivo dobro, nato pa so se napake vrstile ena za drugo. Res je pomembno, da pred nastopom vsaj enkrat poprimeš za orodje. Mislil sem, da bomo imeli to možnost zjutraj, pa ni bilo od tega nič. Škoda, ker sem prepričan, da bi bil tudi tokrat lahko v finalu, če bi le prikazal 'spodobno' vajo." Pegan je v Lyonu pozorno spremljal tudi nastope svojih tekmecev: "V bistvu nisem videl nič posebnega, nihče me ni navdušil. Menil sem, da bodo pokazali več. Kljub temu bo potrebno vajo do majskega evropskega prvenstva otežiti, vsaj za desetinko ali dve, da bom bolj konkurenčen."

Tudi Sašo Bertoncelj, ki se je obema asoma pridružil za tekmi v Lyonu in prihodnji teden v Cottbusu, na konju z ročaji ni telovadil brez napak. Ocena 13,050 je pomenila 30. mesto med kvalifikanti.

SORODNI ČLANKI

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

maja_md@hotmail.com
19. 03. 2006 22.19
Sej sm vedla da bo 1. :) že prejšnjič ko sta oba s Peganom zmagala. Upam da bo še tko naprej:)