Šport

Petkovšek z grozno bolečino

Aarhus, 13. 10. 2006 21.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svetovni in evropski prvak na bradlji se na prizorišču svetovnega prvenstva še odloča o nastopu.

Mitja Petkovšek: Bolečine hromijo njegovo pripravljenost za nastop na SP
Mitja Petkovšek: Bolečine hromijo njegovo pripravljenost za nastop na SP FOTO: Reuters

Svetovni in evropski prvak na bradlji Mitja Petkovšek se tudi po tednu dni treningov na prizorišču svetovnega prvenstva v moški in ženski športni gimnastiki, katerega tekmovalni del se začne v soboto s kvalifikacijami, ni odločil, ali bo v nedeljo nastopil ali ne.

Petkov trening v Aarhusu, na katerem je prvič zares poizkusil nekaj prvin, pri katerih sicer čuti največje bolečine, je dobro minil, kljub temu pa se bo o nastopu dokončno odločil šele jutri. "Poleg grozne bolečine, ki jo čutim pri izvajanju nekaterih ključnih prvin v sestavi, je največja ovira gotovo strah. V glavi je velika psihična zavora, saj se ves čas bojim, da se ne bi še huje poškodoval," je po treningu povedal telovadec Narodnega doma, ki pa so mu ob pomoči trenerja Edija Kolarja že uspele vse omenjene prvine.

"Ne sicer v prvem poskusu, saj sem se najprej skoraj 'ubil', ampak, saj pravijo, v tretje gre rado in uspelo mi je. Želja je ogromna, vendar je v glavi ves čas strah. Še sam ne vem, ali sem sposoben vajo narediti po skoraj mesecu dni brez pravega treninga. Bomo videli, kako bo jutri, nato pa bo napočil čas odločitve," pravi Petkovšek, ki si bo v soboto najprej ogledal prvi del moških kvalifikacij, ko se bodo že zjutraj predstavile skoraj vse najboljše reprezentance sveta, ZDA, Rusija, Kitajska, Japonska ...

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.