Šport

Petkovšek je optimističen

Ljubljana, 20. 09. 2006 14.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nastop Mitje Petkovška na svetovnem prvenstvu je zaradi poškodbe vprašljiv. Mitja si je namreč izpahnil prsta na roki.

Svetovni in evropski prvak na bradlji Mitja Petkovšek, ki se je na petkovem večernem treningu pri učenju novega elementa za bližnje svetovno prvenstvo v danskem Aarhusu (13. do 21. 10.) resno poškodoval, je po dodatnem pregledu z magnetno resonanco že boljše volje. Čeprav bodo rezultati preiskave znani šele v začetku prihodnjega tedna, pa Petkovšek pravi, da je vsaj ogromna oteklina precej splahnela, tako da je danes že opravil lažji trening kondicijske priprave.

Mitja Petkovšek je kljub poškodbi optimističen.
Mitja Petkovšek je kljub poškodbi optimističen. FOTO: Reuters


"K sreči je vsaj oteklina deloma splahnela, v bistvu je roka zdaj že pol manjša, kot je bila v ponedeljek, ko smo se videli na novinarski konferenci Gimnastične zveze Slovenije," je dejal "Mitko", kot najboljšega telovadca na svetu na bradlji kličejo gimnastični prijatelji.

V petek, ko sta pri vadbi v telovadnici pozno zvečer ostala le še Petkovšek in njegov trener Edi Kolar, si je telovadec Narodnega doma hudo izpahnil dva prsta na levi roki. "Nastop na bližnjem svetovnem prvenstvu je zato zelo vprašljiv, k sreči pa so zdravniki precej optimistični vsaj glede moje vrnitve h gimnastiki," je takrat še precej v šoku povedal Petkovšek, ki je zdaj že nekoliko boljše volje: "Čeprav me roka zelo boli, takoj ko se česa malenkostno dotaknem, pa sem danes prišel v telovadnico in naredil vsaj malo vaj za hrbet in trebuh. V začetku prihodnjega tedna pa bo znano, koliko časa bom približno potreboval za sanacijo poškodbe."

Dodatni dan za kvalifikacije

Medtem pa so prireditelji SP v Aarhusu sporočili, da bodo zaradi rekordnega števila prijavljenih telovadcev in telovadk potrebovali dodatni dan za kvalifikacije, saj jim v predvidenih dnevih teh ne bo uspelo izpeljati. "Zelo smo veseli, da v Aarhus prihaja tako veliko število tekmovalcev. Očitno bo letošnje tekmovanje še posebej zahtevno in spektakularno. Vendar pa bomo potrebovali dodatni dan za kvalifikacijske boje, saj drugače tekme enostavno ne bo moč izpeljati. Prav tako pa si 'človeški' delovni čas zaslužijo tudi sodniki," je dejala direktorica tekmovanja Mariann Holmslykke, ki se je o vsem že dogovorila tudi z mednarodno gimnastično zvezo (FIG). Tako bodo kvalifikacije po novem na sporedu kar štiri dni. Ob tem je Holmslykkova še poudarila, da so pošli že vsi paketi vstopnic za ogled SP, na voljo jih je le še nekaj za posamezne dneve tekmovanja.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.