Šport

Petacchiju četrta etapa

Rim, 12. 05. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
0

Italijan Alessandro Petacchi (Fassa Bortolo) je zmagovalec četrte etape kolesarske dirke po Italiji.

(Foto: Reuters)
(Foto: Reuters) FOTO: Reuters

Petacchi je na 184 kilometrov dolgi preizkušnji med Porretta Termami in Civitello In Val Di Chiano v ciljnem sprintu premagal Avstralca Robbieja McEwena (Lotto) in rojaka Simoneja Cadamura (De Nardi). Najboljši slovenski kolesar je bil Zoran Klemenčič (Tenax) na 17. mestu. Uroš Murn (Phonak) je končal kot 46., Tadej Valjavec (Phonak) je bil 49., Martin Derganc (Domina Vacanze) 58., Dean Podgornik (Tenax) 102., Andrej Hauptman (Lampre) 104., Gorazd Štangelj (Saeco)136. in Boštjan Mervar (Formaggi Pinzolo) 148. Rožnato majico vodilnega je zadržal kolesar Saeca Gilberto Simoni.

Italijanski specialist za sprint Petacchi je prišel do nove zmage, ko je v zadnjih metrih prehitel McEwena, kar je že njegova osma etapna zmaga na dosedanjih dirkah po Apeninskem polotoku. Tridesetletni kolesar pa do uspeha ni prišel povsem brez posledic, saj je 65 kilometrov pred ciljem padel, a se je ob pomoči kolegov iz moštva le uspel priključiti glavnini in priti do druge zmage na letošnji dirki. Slabše se je končalo za zvezdnika sprinta Italijana Maria Cipollinija, ki se je 200 metrov pred ciljno črto zapletel s kolegom iz ekipe Andrusom Augom in padel, a vseeno dokončal etapo. "SuperMario", ki drži rekord Gira z 42 etapnimi zmagami, se po prvih podatkih ni resneje poškodoval, kljub temu pa so ga odpeljali na zdravniški pregled. "Dež je etapo, pa tudi sam sprint naredil zelo težko. Nisem opazil, da je Mario padel, saj je bil za mano. Zelo mi je žal zanj. Padel sem tudi sam in že pomislil, da je z mojo dirko konec. Čutil sem namreč hudo bolečino, toda kasneje je popustila in sem lahko nadaljeval brez težav," je povedal Petacchi.

Rožnato majico vodilnega v skupni razvrstitvi je po povsem ravninski etapi, ki je imela povprečno hitrost na ravni rekreativcev, zadržal lanski zmagovalec Gilberto Simoni, slovenski tekmovalci pa so tokrat nastopili po pričakovanjih, saj je bil najboljši Klemenčič. Drugi slovenski kolesarji v svojih moštvih nimajo vlog sprinterjev kot Klememčič, zato so se skušali le varno pripeljati čez ciljno črto in nekaj moči privarčevati za nove izzive, ki jih bo Giro 2004 do 30. maja ponudil še veliko.

V četrtek kolesarje čaka še ena sprinterska etapa, ki se bo po 177 kilometrih končala v Spoletu.

SORODNI ČLANKI

  • BRICKS 1
  • BRICKS 2
  • BRICKS 3
  • BRICKS 4
  • BRICKS 5
  • BRICKS 6
  • BRICKS 7