Drugi športi

Thanou (ne) bo nastopila

Peking, 07. 08. 2008 17.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Grkinja, ki je bila pred OI v Atenah suspendirana za dve leti, se je za letošnje igre vendarle uvrstila v reprezentanco, a Mednarodni olimpijski komite ji še ni prižgal zelene luči.

V grški atletski zvezi so prepričani, da Katerini Thanou ne bi smeli preprečiti nastopa na olimpijskih igrah v Pekingu. Predsednik grške atletske zveze Vassilis Sevastis je poudaril, da je Thanoujeva izpolnila vse pogoje ter da proti njej niso sproženi nobeni disciplinski postopki.

Katerini Thanou
Katerini Thanou FOTO: Reuters

Medtem ko so drugim športnikom, ki so jih ujeli pri uporabi prepovedanih poživil, dovolili udeležbo na igrah, Mednarodni olimpijski komite (MOK) razmišlja o prepovedi nastopa grške športnice na igrah zaradi kršitve dopinških pravil pred štirimi leti, kar je velika hinavščina, je bil oster vodilni mož grške atletske zveze. Po njegovem mnenju ne obstajajo zadostne zakonske podlage za izključitev Thanujeve.

Predsednik MOK Jacques Rogge je danes dejal, da o tem primeru še niso odločili. Tričlanski odbor je sicer že začel z obravnavo, izvršilnemu odboru MOK pa bodo nato predlagali priporočila. Dokončno odločitev v zvezi s tem primerom naj bi nato sprejeli  v začetku prihodnjega tedna. MOK si je sicer po besedah Roggeja že na prejšnjih olimpijskih igrah v Atenah pridržal pravico, da bo sprožil disciplinski postopek proti Thanujevi in grškemu atletu Kostasu Kenterisu, če se bosta potegovala za nastop na olimpijskih igrah.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Alch
07. 08. 2008 18.00
"...a Mednarodni olimpijski komite ji še ni prižgal zeleno luč." kaj drugega sklona pa v slovenščini nimamo?