Drugi športi

Teniški favoriti ostajajo v igri

Peking, 13. 08. 2008 17.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na olimpijskih igrah v Pekingu vse bolj narašča napetost pred velikim dvobojem med Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom. Oba sta se že uvrstila v četrtfinale.

Teniški turnir na olimpijskih igrah v Pekingu se vse bolj bliža pričakovanemu velikemu dvoboju med Švicarjem Rogerjem Federerjem in Špancem Rafaelom Nadalom. Najboljša igralca na svetu sta se namreč že uvrstila v četrtfinale, tako kot tudi tretji nosilec olimpijskega turnirja Srb Novak Đoković.

Rafael Nadal
Rafael Nadal FOTO: Reuters

Prvopostavljeni Federer je popravil vtis po olimpijski sramoti, ki si jo je privoščil pred štirimi leti v Atenah. Takrat ga je v drugem krogu izločil Čeh Tomaš Berdych. Isti tekmec tokrat v tretjem krogu ni bil dorasel Švicarju, ki bo v ponedeljek po več kot treh letih sestopil z vrha lestvice ATP in ga prepustil Nadalu. Federer je Čeha ugnal v dveh nizih s 6:3 in 7:6 (4) in se bo v naslednjem krogu pomeril z Američanom Jamesom Blakom. "Zelo sem zadovoljen s svojo igro. Proti Tomašu nisem izgubil vse od minulih olimpijskih iger, toda videli ste, da je nevaren in da zelo močno udarja žogico," je na kratko svoj nastop pokomentiral Federer.

Nadal je še lažje opravil z Rusom Igorjem Andrejevom, saj je slavil s 6:4 in 6:2. "Igram tenis, ki je blizu mojim najboljšim predstavam. Danes sem premagal zelo težkega tekmeca, toda vedno se držim enega in istega recepta: stopim na igrišče in poskušam igrati kar najbolje. To se mi je doslej obrestovalo," je dejal Nadal, ki ga v prihodnjem krogu čaka Avstrijec Jürgen Melzer.

V igri za kolajne je pričakovano ostal tudi tretji nosilec Djoković, ki je s 7:6 (3) in 6:3 izločil Rusa Mihaila Južnija, prav tako pa tudi bronasti z zadnjih iger Čilenec Fernando Gonzalez, ki je izločil Belgijca Olivierja Rochusa s 6:0 in 6:3.

V ženski konkurenci je na veselje domačih navijačev kot prva Kitajka v zgodovini v četrtfinale napredovala Li Na z zmago proti Estonki Kaii Kanepi (4:6, 6:2, 6:0) in jo v prihodnjem krogu čaka olimpijska prvakinja iz leta 2000, Američanka Venus Williams, ki je izločila Belorusinjo Viktorijo Azerenka. "Zelo mi je všeč vzdušje na OI. Mislim, da k temu največ pripomore dejstvo, da so igre vsaka štiri leta. Torej je prav zdaj čas, da igram najbolje. Bližam se svoji najboljši igri in finalu. Zdaj sem v četrtfinalu, vse bližje je uresničitev mojih sanj," je dejala Williamsova. Manj sreče je imela druga Kitajka Zheng Jie, saj je morala priznati premoč šesti nosilki, Rusinji Dinari Safini (4:6, 3:6).

Sicer pa so se v nadaljnje tekmovanje prebile še favoritinje Serena Williams, ki je bila boljša od Francozinje Alize Cornet, druga nosilka, Srbkinja Jelena Janković, ki je premagala Slovakinjo Dominiko Cibulkovo, in Rusinja Jelena Dementjeva, ki je izločila Danko Caroline Wozniacki.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.