Drugi športi

Federer vendarle osvojil zlato medaljo

Peking, 16. 08. 2008 13.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Roger Federer je v dvojicah na olimpijskem teniškem turnirju osvojil zlato medaljo. Srb Novak Đoković pa se je veselil bronaste medalje.

Roger Federer
Roger Federer FOTO: Reuters

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer je na olimpijskih igrah v Pekingu vendarle osvojil zlato odličje. Po presenetljivo zgodnjem izpadu v posamični konkurenci je Švicar skupaj z rojakom Stanislasom Wawrinko v finalu dvojic premagal švedsko navezo Simon Aspelin/Thomas Johansson s 6:3, 6:4, 6:7 (4) in 6:3.


"To je neke vrste trenutek, ko se ti izpolnijo sanje. Mogoče se zgodi samo enkrat v življenju. Do neke mere skoraj ne morem verjeti," je dejal švicarski as po srečanju. "Gre za trenutek, o katerem sanjaš, pa čeprav si pod velikim pritiskom. Prav to pa si želiš - soočiti se s pritiskom in uspeti," je še povedal.


Švicar je tudi pojasnil, da gre za zelo močan trenutek v karieri nasploh. "Olimpijske igre so zame nekaj posebnega, nekaj takega kot Wimbledon. Posebej sem se pripravljal na igre in to se je obrestovalo v dvojicah. Resnično ponosen sem, da sem osvojil to kolajno za Švico, zame in za Stanislasa," je svoje veselje še opisal teniški velikan iz Basla.

Bron sta si priborila prva nosilca, Američana Bob in Mike Bryan, ki sta s 3:6, 6:3 in 6:4 ugnala Francoza Arnauda Clementa in Michaela Llodro.


Novak Djoković
Novak Djoković FOTO: Reuters

Srb Novak Đoković je osvojil bronasto medaljo na teniškem turnirju posameznikov v Pekingu. Tretji nosilec je bil s 6:3 in 7:6 (4) boljši od osmega nosilca Jamesa Blaka. Američanu tako po odmevni četrtfinalni zmagi nad za zdaj še prvim igralcem sveta Rogerjem Federerjem ni uspelo osvojiti medalje.


Đokoviću je tako uspelo preseči razočaranje po polfinalnem porazu proti Nadalu, kjer je sicer igral odlično. "Dobiti katerokoli olimpijsko medaljo je velik uspeh za kateregakoli športnika. Ni jih veliko, ki dobijo to priložnost. Zame pa ima ta bron zlat sij, saj menim, da sem odigral zelo dober turnir," je po koncu povedal tretji igralec sveta in zmagovalec letošnjega grand slama v Melbournu.


Dinara Safina
Dinara Safina FOTO: Reuters

V ženski teniški finale na olimpijskih igrah v Pekingu, ki bo na sporedu v nedeljo, se je najprej prebila šesta nosilka Dinara Safina, ki je v dveh nizih s 7:6 in 7:5 premagala domačinko Li Na.


Jelena Dementjeva
Jelena Dementjeva FOTO: Reuters

V drugem dvoboju pa se je peta nosilka Jelena Dementjeva pomerila s svojo rojakinjo Vero Zvonarevo in bila boljša s 6:3 in 7:6.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jz.
17. 08. 2008 15.41
bravo đokovič ^^
Robert Lipicer
16. 08. 2008 21.07
tudi jelena bi lahko kaj dol odvrgla
MapPoint
16. 08. 2008 19.53
Bravo federer!!! ti si najbujš!!!
mega357949
16. 08. 2008 18.37
Čestitke Roger!!
brankasrbijanka
16. 08. 2008 15.12
Samo tako..... BRAVO Nole!! :-))
lockd
16. 08. 2008 15.10
SANJA GROHAR je šla v kino gledat film Mumije