Drugi športi

Pozitiven tudi B vzorec Blonske

Peking, 22. 08. 2008 10.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tudi drugi vzorec srebrne v sedmeroboju na OI v Pekingu Ljudmile Blonske je pozitiven. Analiza je pokazala metiltestosteron.

Blonski grozi dosmrtna prepoved tekmovanja.
Blonski grozi dosmrtna prepoved tekmovanja. FOTO: Reuters

Mednarodni olimpijski komite (MOK) je sporočil, da je bil tudi drugi vzorec Ukrajinke Ljudmile Blonske pozitiven. "Analiza vzorcev A in B je bila pozitivna na snov metiltestosteron," je sporočil MOK. Metiltestosteron je anabolični steroid.

Disciplinska komisija MOK je v četrtek začasno suspendirala Blonsko, dokler ne bo sprejeta končna odločitev o njenem primeru. Ukrajinska atletinja, ki ji grozi dosmrtna prepoved tekmovanja, ker je enkrat že bila pozitivna, je bila izključena s tekmovanja v skoku v daljino, ki bo na sporedu danes.

Blonska zdaj čaka na odločitev izvršnega odbora MOK, ki bo zasedal danes in jo bo najbrž dokončno izključil z iger. Ukrajinka se je na atletske steze vrnila leta 2005, potem ko je odslužila dveletno kazen zaradi dopinga.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stonedking@email.si
22. 08. 2008 13.09
metiltestosteron......ja ni čudn k zgleda ko en tip:S