Drugi športi

Powell: 'Pretiravajo!'

Peking, 13. 08. 2008 09.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jamajškega sprinterja Asafo Powella so v Pekingu v nekaj dneh kar štirikrat obiskali zaradi dopinškega testa.

Asafa Powell
Asafa Powell FOTO: Reuters

Pretiravajo,“ je Asafa Powell pokomentiral že četrti nenapovedani obisk komisije za odkrivanje dopinga. „Odkar sem v olimpijski vasi, me non-stop oblegajo. Sem jim tako zanimiv ali imajo kaj za bregom,“ se je pošalil kandidat za olimpijsko zlato v kraljevski atletski disciplini teka na 100 metrov, ki je prav zaradi pogostih in nenapovedanih obiskov prekinil „silenzio stampa“.

Asafa Powell in Usain Bolt
Asafa Powell in Usain Bolt FOTO: Reuters

Imel sem resen namen molčati vse do začetka atletskih bojev, toda tale gonja proti meni je vredna omembe,“ cinično razpreda Powell, ki še dodaja, da je dopinški test izgubil tisti nujen predznak presenečenja. „Prepričan sem, da me bodo še nekajkrat „pregledali“. Morda že danes ali jutri. Pustil se bom presenetiti. Upam le, da mi ne bodo pobrali vse krvi,“ zaključuje nekdanji svetovni rekorder teka na 100 metrov, ki bo v olimpijskem finalu lovil prvo zlato odličje z velikih tekmovanj. Na poti proti velikemu cilju mu bo stal predvsem reprezentančni kolega Usain Bolt, iz ozadja pa bo napadel tudi svetovni prvak Američan Tyson Gay

Tyson Gay
Tyson Gay FOTO: Reuters

Vodja jamajške delegacije Don Anderson je povedal, da gre za "skrajno neobičajno" število dopinških testov, zato se boji, da bodo škodovali njegovim varovancem. V minulih petih dneh so morali namreč jamajški atleti prestati kar 32 preizkusov krvi in urina.


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.