Drugi športi

Od Slovencev le Sitar

Peking, 21. 08. 2008 19.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dva dneva pred zaključkom olimpijskih iger v Pekingu bo na vrsti še 22 končnih odločitev. Slovenskega mnogobojca Damjana Sitarja v deseteroboju čakajo še preostali boji.

Znani bodo olimpijski prvaki v odbojki na mivki v moški konkurenci, kjer bo potekal veliki finale med ameriškim in brazilskim dvojcem. V nogometnem olimpijskem turnirju se bosta za tretje mesto pomerili ekipi Belgije in Brazilije. Odvil se bo tudi veliki finale v hokeju na travi v ženski konkurenci. Znana pa bo tudi olimpijska prvakinja v namiznem tenisu v posamični konkurenci. Za olimpijske lovorike se bodo borili kajakaši oziroma kanuisti v moški konkurenci v enojcu, dvojcu in četvercu na 1000-metrski progi ter v ženski konkurenci v kajaku četvercu na 500-metrski preizkušnji. Atletski olimpijski dan bo prinesel olimpijske zmagovalce v hitri hoji na 50 km, v skoku s palico ter v deseteroboju in v štafeti 4x100 m. V boju za olimpijska odličja pa se bodo pomerile najboljše atletinje v skoku v daljino, teku na 5000 metrov in štafeti 4x100 m. Finalni tekmi se bosta odvili tudi v modernem peteroboju in gorskem kolesarstvu v ženski konkurenci. Finalni olimpijski boji pa bodo potekali še v borilni veščini taekwondo v ženski konkurenci do 67 kg in v moški konkurenci do 80 kg.


Damjan Sitar
Damjan Sitar FOTO: Reuters

 

Stadion za baseball bo prizorišče zadnjih polfinalnih olimpijskih tekem v tem moštvenem športu, saj se s pekinškimi igrami poslavlja od olimpijskih iger. Največ zanimanja bo zanesljivo za polfinalni košarkarski tekmi. Za olimpijske lovorike in vstop v veliki finale se bodo pomerili košarkarji Španije in Litve ter Argentine in ZDA. Potekala bosta tudi polfinalna dvoboja rokometnega olimpijskega turnirja med ekipami Francije in Hrvaške ter Islandije in Španije. V odbojki se bodo v polfinalnih bojih pomerili odbojkarji ZDA in Rusije ter Italije in Brazilije. Znana bosta tudi finalista olimpijskega turnirja v vaterpolu. Madžari bodo preizkušali moč vaterpolistov Črne gore, vaterpolisti ZDA pa moč Srbije. Olimpijski polfinale bo tudi v boksu. Športni boji v predtekmovanju ter kvalifikacijah pa bodo potekali še v deseteroboju ter štafeti 4x400 v ženski in moški konkurenci, skokih v vodo z 10-metrskega stolpa, sinhronem plavanju, borilni veščini taekwondo ter ritmični gimnastiki. V namiznem tenisu bosta potekala polfinale za ženske ter četrtfinale za moške.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mafia89
22. 08. 2008 00.42
čestitke sitar !