Drugi športi

Gebrselassiju je žal

Peking, 18. 08. 2008 14.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Nada Pavšin
Komentarji
2

Svetovni rekorder v maratonu Haile Gebrselassie obžaluje svojo odločitev, da ne bo nastopil na maratonu na OI v Pekingu.

35-letni Haile Gebrselassie je marca odpovedal svoj nastop na olimpijski preizkušnji na 42 kilometrov. Etiopijec, ki ga že dalj časa pesti astma, se je namreč bal, da bo onesnažen zrak v Pekingu še bolj ogrozil njegovo zdravje.

Haile Gebrselassie
Haile Gebrselassie FOTO: Reuters

Smog je mnogo skrbi povzročal še prve dni olimpijskih iger. Po precejšnjih naporih organizatorjev pa je sedaj že drugi teden onesnaženje v Pekingu precej manjše, vidno je celo modro nebo. Gebrselassie zato že obžaluje svojo odločitev. „Zelo sem presenečen. Ko sem bil februarja tukaj, ni bilo videti modrine. Sedaj pa je čudovito. Lahko bi nam povedali, da bo tako,“ se je nekoliko potožil svetovni rekorder. Ko so ga novinarji povprašali, ali mu je žal, da ne bo nastopil na nedeljskem maratonu, jim je odgovoril, naj ga ne dražijo.

Etiopijec se je udeležil teka na 10 000 metrov in končal na šestem mestu. Glede na letošnji razplet že pogleduje proti olimpijskim igram v Londonu 2012.


KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Alonsoman
18. 08. 2008 16.18
odpovedal nastop bi še zmeri lahku
TFerarri
18. 08. 2008 14.28
Ko ga j..e, tudi drugi tekmovalci so riskirali z onesnaženim zrakom, tako je to pač v življenju.