Drugi športi

Federer ne bo bival v olimpijski vasi

Bern, 04. 08. 2008 18.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Največji švicarski športni zvezdnik na olimpijskih igrah v Pekingu, tenisač Roger Federer, med avgustovskim dogodkom ne bo bival v olimpijski vasi.

Roger Federer ne bo bival v olimpijski vasi.
Roger Federer ne bo bival v olimpijski vasi. FOTO: Reuters

Švicarski del olimpijske vasi je polepljen s plakati teniškega zvezdnika Rogerja Federerja, ki pa ne bo bival v zatočišču za udeležence avgustovskega športnega dogodka. Novico je potrdil tudi vodja švicarske odprave Werner Augsburger.

"Federer je naš največji zvezdnik v Pekingu. Naredil nas je prepoznavne in nas naučil, kako se je potrebno boriti za barve domovine. V vseh uspešnih letih pa je začel živeti drugače. V Pekingu si želi miru, zato je nemogoče pričakovati, da bi živel v olimpijski vasi, prepolni novinarjev in oboževalcev,“ je švicarskim novinarjem povedal Augsburger.

Švicarski olimpijski komite je na Kitajsko poslal 82 športnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cintaelu
05. 08. 2008 09.06
no,saj je tudi veliko drugih zvezdnikov,ne samo on,pa je vas dobra za njih..mogoce ga pa njegova ne pusti.....
majapl
04. 08. 2008 22.09
Pomoje res noče tistega buma, ker je res zvezdnik in bi se zmeraj klatilo novinarjev okoli njega. Psihično se more pripraviti pomoje, da vsaj nek vrhunec v tem letu osvoji.