Drugi športi

Baldiniju naj bi doping podtaknili

Rim, 04. 08. 2008 19.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanski sabljač Andrea Baldini, ki je bil pozitiven na dopinški kontroli - danes je to potrdil tudi vzorec B, je dejal, da so mu krivdo podtaknili.

Andrea Baldini
Andrea Baldini FOTO: Reuters

Po dopinški obtožbi je Andrea Baldini namreč nemudoma izgubil mesto v italijanski reprezentanci, namesto njega pa naj bi v Peking potoval moštveni kolega. Teorijo o zaroti je potrdil tudi sotekmovalec.

Baldini, sicer svetovni podprvak s floretom, je julija na evropskem prvenstvu v Kijevu osvojil zlato kolajno skupaj s sotekmovalcem Stefanom Barrero. Slednji je Baldinijevo zgodbo podprl: "Glavo stavim, da ni kriv. Mislim, da so ga pretentali, saj je Baldini korekten športnik, ki nikoli ne bi jemal dopinga. Vsekakor pa si ne bi privoščil takšne napake," je dejal Barrera.

Pri Baldiniju, sicer prvemu floretistu na svetovni jakostni lestvici, so pred kratkim v organizmu ugotovili vsebnost diuretika. "Zvečer, po finalni preizkušnji v Kijevu, je Baldini prebledel in na stranišču tudi bruhal. Tudi med samim dvobojem ni bil čisto pravi. Bil je počasen in ne takšen, kot je ponavadi, hiter kot mačka," je še dodal Barrera, ki ni želel potrditi neposredne vpletenosti ekipnega kolega Cassare. Slednji bo zdaj potoval na OI namesto Baldinija. "Verjamem, da zdaj večina ljudi meni, da mu je zadevo podtaknil Cessara, a preprosto ne morem verjeti," je še dodal Barrera.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.