Šport

Pegan s srebrnim odličjem

Aarhus, 21. 10. 2006 17.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aljaž Pegan ni uspel ubraniti naslova svetovnega prvaka na drogu, se je pa kljub temu veselil srebrnega odličja.

Pegan se je srebrne kolajna močno razveselil.
Pegan se je srebrne kolajna močno razveselil. FOTO: Reuters

Slovenski telovadec Aljaž Pegan je na 39. svetovnem prvenstvu v moški in ženski gimnastiki v Aarhusu z oceno 15.900 osvojil srebrno medaljo. Aljaž Pegan ima zdaj v svoji zbirki po lanskem zlatu iz Melbourna in srebru iz leta 2002 v Debrecenu že tri kolajne s svetovnih prvenstev.

Boljši od Pegana je bil samo Avstralec Phillipe Rizzo, ki je osvojil visoko oceno 16.125. Tretji je bil Grk Vlasios Maras, ki je bil ocenjen z oceno 15.800. Rizzo se je veselil prvega zlatega odličja za Avstralijo na svetovnih prvenstvih. Najboljši je bil že v kvalifikacijah, svojo premoč pa je potrdil tudi v finalu.

Pegan se je v finale svetovnega prvenstva s tretjo oceno kvalifikacij zlahka uvrstil v finale, kjer je dokazal, da še vedno sodi v sam gimnastični vrh. Pegan je bil pred odhodom sicer skeptičen o sestavi na drogu, a uspeh v kvalifikacijah je te dvome takoj razblinil. Na treningih pa je napredoval tudi na Danskem in se dobro pripravil na finale.
Pegan je tocke izgubil predvsem zaradi nekoliko slabšega doskoka.
Pegan je tocke izgubil predvsem zaradi nekoliko slabšega doskoka. FOTO: Reuters

"Noro, občutki so božanski! Ne morem verjeti, kaj mi je uspelo," je takoj po tekmi povedal Pegan in dodal: "Kdo ve, morda bi ob popolnem seskoku tudi zmagal, ampak po vseh peripetijah je že ta srebrna kolajna velika kot Amerika, kot Amerika."

"Zdaj pa Aljaž nikoli ne bo imel popolnega kompleta. Po zlatu in srebru mu je namreč manjkal le še bron. Zdaj je zamudil priložnost, saj na prihodnjem svetovnem prvenstvu leta 2007 v Stuttgartu tretje mesto ne bo pomenilo ničesar. Štela bo le zmaga, saj ga le ta lahko popelje do olimpijskih iger," pa je po osvojeni medalji povedal Aljažev trener Jože Mešl.

Na svetovnem prvenstvu na Danskem pa ni nastopil drugi slovenski gimnastični as, Mitja Petkovšek, ki je bil tudi branilec naslova svetovnega prvaka na bradlji. Po odsotnosti Petkovška, ki se je moral zaradi poškodbe prstov odpovedati nastopu, je šla zmaga na Kitajsko v roke Janga Weia.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vid.sparemblek@hotmail.com
21. 10. 2006 20.54
ma dobru sam skoda da ni petkovšk nastopu
d*vil
21. 10. 2006 17.34