Šport

Peerova izločila Srebotnikovo

Pariz, 02. 06. 2007 16.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tenisačica Katarina Srebotnik je v tretjem krogu končala posamične nastope na odprtem prvenstvu Francije v Parizu.

Katarina Srebotnik je končala posamične nastope v Parizu
Katarina Srebotnik je končala posamične nastope v Parizu FOTO: Reuters

Sedmi dan odprtega teniškega prvenstva Francije, drugega turnirja za grand slam v sezoni, je prinesel poraz edine slovenske predstavnice, izpad petorangirane domačinke Amelie Mauresmo ter napredovanje za preostale favorizirane igralke in igralce. V nadaljevanje so se med drugimi uvrstili Španec Rafael Nadal, Srb Novak Djoković, Avstralec Lleyton Hewitt, Rusinji Marija Šarapova in Svetlana Kuznjecova ter Srbkinja Ana Ivanović.

Shahar Peer se bo v osmini finala pomerila z Rusinjo Svetlano Kuznjecovo
Shahar Peer se bo v osmini finala pomerila z Rusinjo Svetlano Kuznjecovo FOTO: Reuters

Presenečenje dneva je pripravila 20-letna Čehinja Lucie Šafarova, ki je v dveh nizih s 6:3 in 7:6 premagala sedem let starejšo Mauresmojevo, zmagovalko dveh grand slam turnirjev v letu 2006. Domačinka, ki se v 13 letih v Roland Garrosu še ni prebila do polfinala, je v obeh nizih vodila s 3:0, nato pa ostala praznih rok. Šafarova (25. nosilka), ki je Mauresmojevo izločila že na prvem letošnjem turnirju za veliki slam v Avstraliji, je pot do zmage razložila z besedami: "Nikoli se nisem predala. Borila sem se za vsako točko."

Marija Šarapova je svojo nalogo opravila brezhibno. Prvi niz proti rojakinji Alji Kudrijavcevi je dobila po vsega 28 minutah igre, za drugega pa je potrebovala nekaj minut več (6:1, 6:4). V naslednjem krogu se bo Šarapova pomerila s Švicarko Patty Schnyder. Zelo suvereno sta slavili tudi Svetlana Kuznjecova proti Slovakinji Dominiki Cibulkovi (6:2, 6:3) ter Ana Ivanović proti Romunki Ioani Raluci Olaru (6:2, 6:0).

Podobno lahko delo je imel tudi branilec lovorike Španec Rafael Nadal. Čeprav je rojaka Alberta Montanesa premagal s 6:1, 6:3 in 6:2, je moral rešiti kar devet žogic za odvzem servisa. Nadal je tako dosegel sedemnajsto zaporedno zmago v Roland Garrosu. Novak Djoković je moral z domačinom Olivierjem Patiencom odigrati pet nizov in pri izidu 3:3 v petem nizu reševati tri žogice za odvzem začetnega udarca, da je na koncu slavil s 7:6, 2:6, 3:6, 7:6 in 6:3, Lleyton Hewitt pa je Finca Jarkka Nieminena odpravil z 1:6, 6:3, 7:5 in 6:2.

Amelie Mauresmo je izpadla
Amelie Mauresmo je izpadla FOTO: Reuters

Katarina Srebotnik je drugo leto zapored končala posamične nastope že v tretjem krogu. Sedemnajsta nosilka je v dvoboju, polnem preobratov, morala priznati premoč Izraelki Shahar Peer, sicer 15. nosilki, ki je slavila s 6:1, 4:6 in 6:3. "Igrala sem dobro, brez popuščanja. Zadovoljna sem predvsem z igro v drugem in tretjem nizu, škoda le, da mi v zadnjem nizu ni uspelo zadržati vodstva s 3:0. Toda velja poudariti, da je Peerova psihično izjemno močna igralka, samozavestna, bori se za vsako točko. Na koncu mi je pač malce zmanjkalo za preboj med najboljših 16. Upam pa, da bom takšno raven forme prenesla tudi na travnata igrišča, saj se tako lahko gotovo uvrstim med najboljših 20," je po dvoboju dejala Srebotnikova.

Velenjčanka bo nastope na peščenih igriščih Roland Garrosa nadaljevala med dvojicami. Med ženskimi pari se je že prebila v drugi krog (skupaj z Japonko Ai Sugijama sta sedmi nosilki), v mešanih dvojicah, kjer sta s Srbom Nenadom Zimonjićem šesta nosilca, pa brani lansko zmago. V nedeljo jo čaka zahteven, dvojni razpored, saj bo najprej nastopila v ženskih parih, kmalu za tem pa še v mešanih. "Zdaj sem bom posvetila igri v dvojicah, danes pa imam končno prosto popoldne, ki ga bom po dolgem času lahko izkoristila za sprostitveni sprehod ob Seni," je dodala trenutno 20. igralka na lestvici WTA.

V nedeljo bodo z nastopi pričeli tudi v mladinski kategoriji. Slovenijo bosta zastopala Janez Semrajc in Aljaž Bedene ter Polona Hercog.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.