Drugi športi

Clijstersova in Zvonareva finalistki New Yorka

New York, 10. 09. 2010 22.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kim Clijsters in Vera Zvonareva sta finalistki ženskega dela odprtega teniškega prvenstva ZDA. Belgijka je v polfinalu odpravila Američanko v treh nizih s 4:6, 7:6 (2) in 6:4, Zvonareva pa je bila s 6:4 in 6:3 boljša od prve nosilke, Danke Caroline Wozniacki.

Vera Zvonareva
Vera Zvonareva FOTO: Reuters

Rusinja Vera Zvonareva je v polfinalu  odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku pripravila presenečenje in izločila prvo nosilko, Danko Caroline Wozniacki. Sedma nosilka je po le 85 minutah igre s 6:4 in 6:3 premagala Wozniackijevo in si priigrala še drugi zaporedni finale grand slama v karieri. Čeprav je bila 20-letna danska igralka na poti do polfinala izjemno prepričljiva, jo je Zvonareva, ki je v torek dopolnila 26 let, povsem vrgla iz igre s hitrimi menjavami ritma in agresivno igro. Poleg tega je Wozniackijeva na vetrovnem igrišču Arthurja Asha naredila kar 31 neizsiljenih napak. Nekdanja številka 1 moškega tenisa Šved Mats Wilander se je tako izkazal za dobrega poznavalca današnjih razmer v ženskem tenisu, saj je že pred dvobojem napovedal, da bo Zvonareva pripravila presenečenje in predvsem zaradi svoje izjemno raznovrstne igre proti pričakovanjem večine premagala favoritko Wozniackijevo. Zvonareva, ki je svoj prvi finale grand slama letos julija izgubila proti prvi igralki sveta Američanki Sereni Williams, se bo v finalu pomerila z boljšo iz drugega polfinalnega dvoboja med branilko naslova Belgijko Kim Clijsters in Američanko Venus Williams. Že na začetku petkovega sporeda sta ameriška dvojčka Bob in Mike Bryan po letih 2005 in 2008 še tretjič osvojila naslov zmagovalcev. Prva nosilca, sta v finalu po dveh podaljšanih igrah premagala Indijca Rhana Bopanno in Pakistanca Aisama Qureshija.

 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.