Drugi športi

Zorman in Slatinek Jovičič proti nekdanjemu klubu visoko motivirana

Ljubljana, 19. 09. 2024 14.35 | Posodobljeno pred 19 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Visoko ambiciozni rokometaši s Kodeljevega so na dveh otvoritvenih tekmah zabeležili zmago in poraz. Najprej so slavili v Slovenj Gradcu, nato pa tesno izgubili v Velenju proti aktualnemu prvaku Gorenju. V tretjem poskusu bodo v petek zvečer prvič igrali pred domačimi gledalci. In to kar proti nekdanjemu klubu trenerja Uroša Zormana in igralca Staša Slatinek Jovičiča Trimu iz Trebnjega.

Uroš Zorman želi preporoditi Slovan.
Uroš Zorman želi preporoditi Slovan. FOTO: AP

Za Staša Slatinek Jovičiča bo tekma tretjega kroga državnega rokometnega prvenstva nekaj posebnega, saj si bo iz oči v oči stal s svojo nekdanjo ekipo. "Igrati proti nekdanjemu klubu, v katerem sem preživel tri lepa leta, je vedno dodaten motiv. Srečanje z nekdanjimi soigralci kot nasprotniki pa nekaj posebnega in zelo se veselim tekme na Kodeljevem," je za uradno spletno stran kluba povedal novopečeni rokometaš RD LL Grosist Slovan Staš Slatinek Jovičič.

Triindvajsetletnik je ob poškodbi drugega levega krila Slovana Adija Mehmedćehajića odigral obe prvi tekmi skoraj brez predaha. "Po dveh odigranih krogih lahko rečem, da smo se kot ekipa malo bolj spoznali. Absolutno imamo ogromno prostora za napredek in prepričan sem, da bomo z vsako naslednjo tekmo še boljši in pokazali, kaj zmoremo in k čemu stremimo."

RD LL Grosist Slovan ima po dveh odigranih krogih na računu eno zmago in poraz, prav tako Trimo Trebnje. "Prvič bomo igrali pred domačo publiko, česar se zelo veselimo. Vsekakor bomo pokazali, da znamo igrati odličen rokomet ter z borbenostjo in željo priigrali dve točki. Kar se tiče Trima lahko rečem, da se je v tej sezoni okrepil z odličnim vratarjem, ekipa pa je že nekaj časa skupaj in je dobro uigrana, zato pričakujem izjemen obračun na Kodeljevem," za spletno stran Slovana dodaja 23-letnik, ki izhaja iz rokometne družine.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Primorec v dresu ljubljanskega kluba si želi bučne podpore Slovanovih navijačev s tribun na Kodeljevem: "Vsi vemo, da je Trebnje v zadnjih letih znano po svojih navijačih, ki gredo na vsako tekmo in so zelo glasni. Zato bi na tem mestu želel povabiti naše navijače, Ljubljančane, da pridejo v legendarno dvorano na Kodeljevo in pripravijo krasno kuliso."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.