Drugi športi

Znani nasprotniki Dobovca v Ligi prvakov

Nyon, 04. 07. 2024 19.10 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.T.U.
Komentarji
0

Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu so danes opravili žreb glavnega dela Lige prvakov v futsalu v sezoni 2024/25. Slovenski prvak Dobovec si bo vstop v elitni del skušal izboriti v skupini 3, v njej so tudi španska Mallorca, v minulih dveh sezonah najboljša v tem tekmovanju, ter hrvaški Dinamo in romunski Galati.

Dobovec bo letos že osmič nastopil na evropskih tekmovanjih, kar potrjuje njihovo stalno prisotnost med elitnimi klubi. Njihovi dosedanji dosežki so impresivni: vseh sedemkrat so se uspeli uvrstiti med 16 najboljših ekip v Evropi. Posebno prelomnico so dosegli leta 2021, ko so igrali na finalnem turnirju osmerice v Zadru. Prvi del bo Dobovec igral v Španiji.

Rok Mordej je bil v preteklosti pomemben član slovenske futsal reprezentance.
Rok Mordej je bil v preteklosti pomemben član slovenske futsal reprezentance. FOTO: POP TV

"Pred žrebom sem želel skupino, da lahko spet upamo na uvrstitev med 16 najboljših v Evropi. Dobili smo težko skupino, ampak dva tekmeca, s katerima se vsaj na papirju da igrati in s katerima se bomo borili za drugo in tretje mesto v skupini, ki zagotavlja elitni del, kar bi bil vrhunski rezultat za našo pomlajeno ekipo. Imeli bomo dva meseca, da se pripravimo na Ligo prvakov in v najboljši luči predstavimo slovenski futsal," je žreb komentiral trener Dobovca Rok Mordej.

Dobovec bo igral v skupini 3 letošnje Lige prvakov. Gostitelji turnirjev so obarvani v oranžno.
Dobovec bo igral v skupini 3 letošnje Lige prvakov. Gostitelji turnirjev so obarvani v oranžno. FOTO: Uefa

Letos sezono začenjajo kot osmouvrščena ekipa, enako kot lani, kar je veliko priznanje za klub in za slovenski futsal. V elitni del tekmovanja, ki bo potekal med 26. novembrom in 1. decembrom, napreduje 16 ekip. V tem delu Lige prvakov, kjer tekmujejo težje skupine (1–4 glavnega dela), napredujejo po tri ekipe, med njimi bo tudi Dobovec. V skupinah 5–8, ki vključujejo nižje rangirane klube, napreduje le zmagovalec skupine.

Finalni turnir Lige prvakov bo maja 2025, nanj pa se bodo uvrstile štiri ekipe, zmagovalci skupin glavnega dela Lige prvakov.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.