Drugi športi

Zmanjšane kazni romunskim boksarjem

Bukarešta, 15. 07. 2008 20.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mednarodna amaterska boksarska zveza (AIBA) je romunskim boksarjem sprva izrekla dosmrtno prepoved nastopanja, kazen pa je bila zdaj zmanjšana na eno leto.

Romunski boksarji so jo dobro 'odnesli'.
Romunski boksarji so jo dobro 'odnesli'. FOTO: Reuters

Mednarodna amaterska boksarska zveza (AIBA) je zmanjšala kazni trem romunskim boksarjem, ki so jih ujeli pri kraji v času lanskega svetovnega prvenstva v Chicagu. Romunskim boksarjem je bila sprva izrečena dosmrtna prepoved, kazen pa je bila zdaj zmanjšana na eno leto. Kaznovane Mariusa Dinuja, Ronalda Gavrila in Iuliana Stanuja so lani ujeli pri kraji v eni od chicaških trgovin. Omenjeni boksarji so bili takoj izgnani iz ZDA.

"AIBA jim je sicer zmanjšala kazen, s tem pa jih ni oprostila krivde," je odločitev mednarodne zveze na kratko komentiral predsednik romunske boksarske zveze Rudel Obreja. Najbolj znano ime izmen omenjene trojice je bržkone Dinu, ki se lahko pohvali z naslovom svetovnega prvaka v mladinski konkurenci, medtem pa je slednji že zapustil tekmovanja pod okriljem amaterske svetovne organizacije in se je priključil poklicnim boksarjem.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.