Drugi športi

Zagrebčani so se ogreli za Lubeja

Ljubljana/Zagreb, 15. 09. 2008 22.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rokometaši Zagreba so se odpravili na priprave v Crikvenico, največja težava trenerja Lina Červarja pa je skromna zasedba na položaju krožnega napadalca.

Zoran Lubej (levo) ima v Španiji še veljavno pogodbo.
Zoran Lubej (levo) ima v Španiji še veljavno pogodbo. FOTO: Reuters

Hrvaški prvaki so v prvem krogu državnega prvenstva z visoko razliko premagali Nexe iz Našic, kljub temu pa imajo pred začetkom sezone v elitni rokometni Ligi prvakov še kar nekaj težav. Trenerja Lina Červarja skrbi predvsem skromna zasedba na položaju krožnega napadalca. Na omenjeni poziciji igra le reprezentant naših južnih sosedov, Igor Vori, menjave zanj pa Červar nima.

Pred časom so si želeli Madžara Gyulo Gala (MKB Veszprem), nato so bili blizu dogovora z Renatom Sulićem (RK Celje Pivovarna Laško), ob koncu pa so ostali praznih rok in je moral trener Červar na položaju krožnega napadalca uvajati Ljubljančana Ognjena Backovića. Po prihodu vratarja Gorazda Škofa pa si pri hrvaških prvakih želijo novega slovenskega rokometaša, krožnega napadalca Zorana Lubeja.

Celjan naj bi že pred dnevi prejel pogodbo v vpogled, a bržkone bo prestop težko izvedljiv. Krožni napadalec španske Antequere ima namreč relativno visoko odškodnino, za takšen denar pa bi lahko vodstvo hrvaških prvakov kupilo kakšnega mlajšega rokometaša. Odškodnina triintridesetletnika naj bi bila višja od 70 tisoč evrov.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TFerarri
16. 09. 2008 04.58
Škoda Škofa, mislim, ki je odšel iz Celja. Kaže da ga ne bo več nazaj, tujina se mu bo odpirala za vse več keša, tako je to z vrhunskimi igralci, ki pa jih doma ne moremo plačat. \"Gasterbajtarjev\" imamo v športu ogromno.
Skynet
16. 09. 2008 00.11
Dedjte no... kdo pa neb šou za boljši dnar igrat v drug klub...usi bi šli.
firju
15. 09. 2008 23.24
ja tole je vse politika kluba,.. kdo ima kakšno odškodnino,.. so pa Zagrebčani imeli veliko srečo, da so dobili Škofa tako \"poceni\" oz. za tako nizko odškodnino ...
skofnajaci12
15. 09. 2008 23.03
mislim folk poglejte Lubej ma odškodnino 70.000 Škof pa sm 20.00..aŁeŁujaa...
skofnajaci12
15. 09. 2008 23.01
Mislim de grejo tko usi slovenci u Zagreb...usi iz Zagreba pa u Slovenijio.:D