Drugi športi

Kolstad se je boril a pričakovano izgubil proti favorizirani Barceloni

Trondheim, 11. 09. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 6 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.M., Ž.T.U.
Komentarji
1

Moška rokometna liga prvakov se vrača, z njo pa tudi prenosi na VOYO. V prvem krogu sta si nasporoti stala Kolstad in Barcelona. V Trondheimu na Norveškem so bili v vlogi favoritov Katalonci. Aktualni prvaki elitnega tekmovanja imajo v svojih vrstah tudi dva Slovenca, in sicer v zadnjem času izjemnega Blaža Janca ter povratnika po poškodbi Domna Makuca. Tekma se je končala z izidom 30:35 (13:20) v prid Kataloncev. Blaž Janc je dosegel dva zadetka.

Rokometna liga prvakov je nazaj in že v prvem tekmovalnem dnevu smo na delu torej lahko spremljali dva Slovenca, in sicer Blaža Janca ter Domna Makuca, ki sta člana katalonskega velikana. Aktualni evropski prvaki so se na uvodni tekmi skupine B pomerili s Kolstadom, ki je na papirju zelo težak nasprotnik, v nadaljevanju tekmovanja pa jih čakajo tudi tekmeci, kot so Aalborg, Magdeburg, Kielce in Pick Szeged.

Blaž Janc
Blaž Janc FOTO: AP

Na drugi strani so za razliko od favorizirane Barcelone bili Norvežani, ki imajo le eno sezono izkušenj v tem tekmovanju. Norveški prvaki so svoj premierni nastop v sezoni 2023/2024 zaključili že v skupinskem delu. Eden ključnih igralcev v ekipi je sicer izkušeni Sander Sagosen, ki je leta 2020 osvojil to tekmovanje z ekipo THW Kiel, zelo uspešen pa je tudi v reprezentančnem dresu Norveške.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dvoboj so bolje začeli Katalonci in hitro povedli in se oddaljili od Norvežanov. Oba Slovenca sta tekmo začela na klopi. Janc je ob koncu prvega polčasa dobil priložnost in zadel devetnajsti gol za Barcelono. Dvoboj je v prvem polčasu potekal precej enostransko, predvsem pa so blesteli rokometaši v svetlomodrih dresih v napadu. Zadeli so kar dvajset zadetkov in polčas se je zaključil s sedmimi goli razlike. S štirimi goli v prvem polčasu je najbolj izstopal Dika Mem pri Blaugrani, pri Norvežanih pa nihče ni dosegal več kot dva zadetka.

Dika Mem
Dika Mem FOTO: AP

Kolstad je začel drugi polčas veliko bolje in po šestih minutah igre prišel le do štirih golov zaostanka. Večino zadetkov so dosegli iz protinapadov. Španci se niso dali in le v nekaj minutah spet povišali svojo prednost na šest. Sledila je izključitev in Norvežani so ponovno stopili na plin. Po dvanajstih minutah igre so se z izjemnimi obrambami Torbjorn Suttrup Bergerud in uspešnimi protinapadi približali na le tri gole razlike. Gostujoči trener Carlos Ortega je pričakovano zahteval minuto odmora. 

Domen Makuc
Domen Makuc FOTO: X

Barcelona je po minuti odmora nadaljevala bolje. Norvežani so se sicer približali na le dva gola, a je nato sledil niz Kataloncev. Janc je dosegel svoj drugi zadetek na srečanju in povišal vodstvo na štiri. Norvežani so začeli tvegati in so prejeli nekaj lahkih zadetov zaradi lastnih napak in izključitev.

Blaž Janc
Blaž Janc FOTO: X

Domačini se niso predali a se preprosto niso zmogli več približati Blaugrani. Španci so bili na koncu boljši s 30:35. Največ zadetkov na strani Norvežanov sta dosegla desni krili Magnus Soendena in Erlend Johnsen - vsak jih je dosegel šest. Prav toliko jih je na strani zmagovalcev dosegel Dika Mem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
11. 09. 2024 10.43
+1
Plačaj in še enkrat plačaj čeprav plačuješ operaterja pa rtv