Borilni športi

Za zdaj odložena Tysonova vrnitev v boksarski ring

Los Angeles, 01. 06. 2024 10.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji boksarski svetovni prvak v težki kategoriji Mike Tyson je bil prisiljen za nedoločen čas preložiti napovedano vrnitev v boksarski ring zaradi težav z zdravjem. Tyson se je želel pri 57 letih znova boriti, a ekshibicijskega dvoboja proti YouTuberju Jaku Paulu za zdaj ne bo.

Na vrnitev legende bo treba še počakati.
Na vrnitev legende bo treba še počakati. FOTO: AP

Mike Tyson je prejšnjo nedeljo potreboval zdravniško pomoč na letalu iz Miamija v Los Angeles, potem ko se je pritoževal nad slabostjo in vrtoglavico. Organizatorji dvoboja so v petkovi izjavi povedali, da so mu zdravstveni strokovnjaki priporočili le minimalen trening v prihodnjih tednih, zaradi česar so prestavili dvoboj, ki ga je nekdanji šampion načrtoval 20. julija v Dallasu.

Dvoboj je bil že potrjen in dogovorjen, njegov 30 let mlajši tekmec Jake Paul se je bil namreč pripravljen boriti z nekdanjim boksarskim šampionom na stadionu AT&T v Dallasu, hramu moštva ameriškega nogometa Dallas Cowboys, ki lahko sprejme do 100.000 gledalcev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Zaradi razjede na želodcu Tyson ne more opravljati polnega treninga v naslednjih nekaj tednih," so zapisali organizatorji. "Dvoboj bomo prestavili na datum pozneje letos, potem ko bo Mike lahko nadaljeval s treningi brez omejitev in bosta imela oba borca enako časa za pripravo."

Tyson je bil nazadnje v ringu novembra 2020 v prav tako ekshibicijskem dvoboju z Royem Jonesom Jr., takrat sta se borca razšla brez zmagovalca.

Kar 44 od 50 zmag v profesionalni karieri je Tyson končal predčasno. Svojo boksarsko kariero je prvič sklenil leta 2005. Jake Paul je zaslovel na spletni platformi YouTube, v zadnjih letih je močno napredoval v boksu. Dvoboj s Tysonom pa bi v ZDA izkoristil predvsem za promocijo in zaslužek. Športne vrednosti sicer ta dvoboj ne bi imel.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

osservatore
02. 06. 2024 21.58
Očitno obema primanjkuje denarja in si obetata dober zaslužek.
kapljač1
01. 06. 2024 18.09
+1
Tayson, po vsem kar se mu je v življenju vse mogoče dogajalo, res želim , da izpelje še ta cilj .