Drugi športi

Za sofinanciranje športne infrastrukture 32,4 milijona evrov

Ljubljana, 26. 08. 2024 17.19 | Posodobljeno pred 17 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je izdalo prve odločbe o sofinanciranju športne infrastrukture za najboljše ocenjene vloge, je pristojno ministrstvo za šport zapisalo v sporočilu za javnost. Pozitivne odločbe je prejelo 67 vlog, občine pa so na podlagi razpisa upravičene za sofinanciranje investicij v višini 32,4 milijona evrov.

Ministrstvo bo predvidoma v tem tednu skušalo zagotoviti dodatna sredstva, da bi omogočilo možnost sofinanciranja dodatnih vlog za projekte, ki izpolnjujejo pogoj, in s tem še povečalo dostop državljanov do športne infrastrukture, so dodali.

Namen letošnjega razpisa je sicer sofinancirati obnovo, novogradnjo in rekonstrukcijo javnih športnih objektov. Z razpisom želijo tudi posodobiti ali vzpostaviti nove zunanje športne površine, urediti dostopnost do javnih športnih objektov in zunanjih športnih površin za funkcionalno ovirane ter urediti protipoplavno in protiplazno zaščito javnih športnih objektov in zunanjih športnih površin.

Zbiranje vlog za sofinanciranje je potekalo v dveh sklopih, in sicer najprej glede investicij v obnovo, novogradnjo in rekonstrukcijo javnih športnih objektov, v drugem delu pa za investicije v posodobitve ali vzpostavitve novih zunanjih športnih površin.

Načrti za prenovitev stadiona Bežigrad nikoli niso zaživeli v praksi.
Načrti za prenovitev stadiona Bežigrad nikoli niso zaživeli v praksi. FOTO: Damjan Žibert

Občine so na podlagi tega razpisa upravičene za sofinanciranje investicij v skupni višini dobrih 32,4 milijona evrov sredstev. V okviru prvega sklopa je bilo na voljo 24 milijonov evrov, v okviru drugega pa 8,4 milijona evrov, navaja ministrstvo.

Strokovna komisija je vsebinsko pregledala in ocenila vloge skladno z merili v javnem razpisu. Po končanem ocenjevanju vlog je predlagala sofinanciranje vlog po vrstnem redu skupnega števila pridobljenih točk od najbolje do najslabše ocenjene.

Za prvi sklop športnih objektov je bilo prijavljenih 82 projektov, od katerih je ministrstvo izdalo pozitivne odločbe za 30, v drugem sklopu za zunanje športne površine pa je bilo prijavljenih 98 projektov, od katerih je ministrstvo izdalo pozitivne odločbe za 37 projektov, so še zapisali.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.