Drugi športi

WTA: Caroline Wozniacki številka ena ženskega tenisa

Peking, 07. 10. 2010 16.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljša danska teniška igralka Caroline Wozniacki bo na najnovejši ženski svetovni jakostni lestvici Združenja teniških igralk (WTA), ki bo objavljena v ponedeljek, vpisala dosežek kariere.

Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki FOTO: Reuters

Z uvrstitvijo v četrtfinale turnirja v Pekingu se je namreč Caroline Wozniacki zavihtela na sam vrh ter postala številka ena ženskega tenisa. 20-letnica je na prvem mestu prehitela Američanko Sereno Williams, ki od osvojenega naslova zmagovalke odprtega teniškega prvenstva Anglije v Wimbledonu zaradi poškodbe ni odigrala še nobenega dvoboja. Danska tenisačica poljskega rodu je dosežek vpisala, ko je danes v osmini finala odprtega teniškega prvenstva Kitajske, teniškega turnirja serije WTA z nagradnim skladom 4,5 milijona dolarjev, gladko premagala Čehinjo Petro Kvitovo s 6:3, 6:2. Wozniackijeva je v Pekingu prva nosilka pri ženskah, v Pekingu pa nastopa s še svežo zmago na teniškem turnirju v Tokiu. V karieri je skupno osvojila 11 naslovov teniških turnirjev serije WTA, v svoji zbirki pa še nima naslova s turnirjev za grand slam. Kot najuspešnejša igralka ženske teniške karavane se je kot številka ena pridružila štirim igralkam, ki, tako kot ona, ko so se zavihtele na prvo mesto, (še) niso osvojile enega od turnirjev velike četverice. Te igralke so bile Belgijka Kim Clijsters (2003), Francozinja Amelie Mauresmo (2004), Srbkinja Jelena Janković (2008) in Rusinja Dinara Safina (2009). "Postati številka ena – to so bile vedno moje sanje," je povedala igralka, ki je v dar prejela cvetlični aranžma v obliki njenega dosežka. Wozniackijeva je 20. igralka, ki je prišla na prvo mesto lestvice WTA. Leta 1975 je to prvi uspelo Američanki Chris Evert, nato pa so teniško zgodovino pisale Evonne Goolagong, Martina Navratilova, Tracy Austin, Steffi Graf, Monica Seles, Arantxa Sanchez, Martina Hingis, Lindsay Davenport, Jennifer Capriati, Venus Williams, Serena Williams, Clijstersova, Justine Henine, Mauresmojeva, Marija Šarapova, Ana Ivanović, Jankovićeva in Safina.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

F50
07. 10. 2010 20.49
Bravo! Mogoče drži, da, če bi letos Serena in Kim igrali celo sezono, bi za njima Caroline zaostajala, ampak tako je v tenisu in glede na to, da je bila Caroline najbolj konstantna v zadnjem letu, bo v ponedeljek zasluženo številka 1.