Drugi športi

Klepačeva in Hercogova že izpadli

Portorož, 21. 07. 2008 20.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na teniškem turnirju WTA v Portorožu sta se v prvem krogu poslovili Andreja Klepač in Polona Hercog.

Andreja Klepač
Andreja Klepač FOTO: Reuters

Danka Caroline Wozniacki je v prvem krogu teniškega turnirja WTA v Portorožu Banka Koper Slovenia Open po slabi uri in pol igre v dveh nizih s 7:5 in 6:0 premagala Slovenko Andrejo Klepač, ki se tako še drugo leto zapored od portoroškega turnirja poslavlja po prvem krogu.

Kljub precej optimističnim napovedim oziroma željam pred turnirjem, ko je imela Klepačeva za seboj lepo popotnico, saj je na minulem turnirju WTA v Budimpešti nastopila v prvem finalu v karieri, se je izkazalo, da je ta čas 29. igralka sveta, 18-letna Wozniackijeva zanjo premočna. Tako se 22-letna Koprčanka med posameznicami vnovič poslavlja po prvem krogu. In če je lani poraz v prvem krogu v veliki meri pripisala (pre)veliki želji in tremi pred domačim občinstvom, se letos nikakor ni mogla prilagoditi težkim razmeram za igro. A kljub temu je dvoboj začela odlično, v prvem nizu povedla s 4:1 in imela celo priložnost za odvzem servisa za vodstvo s 5:1, ko se je vse obrnilo.

"V prvem nizu sem dobro začela, čeprav sem bila precej živčna. Imela sem vodstvo s 4:1, a to je le en odvzem servisa prednosti, pa tudi nasprotnica je v začetku delala napake. Razmere za igro so bile zelo težke, pihal je močan veter in ves čas spreminjal smer. Tem pogojem se nisem znala prilagoditi," je po porazu povedala Klepačeva in nadaljevala: "Res je, da je bila večina iger tudi v drugem nizu zelo tesna, saj sem imela večkrat prednost s 30:0, a je nato nasprotnica dobila štiri točke zapored. Sama sem naredila vse preveč napak, medtem ko se je Wozniackijeva znala bolje prilagoditi razmeram. Sploh v drugem nizu nisem nikakor našla ritma in tistega mehkega udarca."

Po lanskem izpadu v prvem krogu je Klepačeva nato portoroški turnir odlično nadaljevala med dvojicami in prišla do finala. Sama si želi, da bi se letos ponovil lanski scenarij in da bi se morda povzpela še korak dlje. "Letos igram v dvojicah v paru z lansko zmagovalko Čehinjo Lucie Hradecko, zato upam, da bova šli do konca, saj si res želim zmago," je še dejala Klepačeva.

Portoroško slovo Hercogove po treh nizih

Poleg Andreje Klepač se je v prvem krogu poslovila tudi mlada slovenska teniška igralka Polona Hercog, ki je po dobrem odporu na koncu s 7:5, 4:6 in 4:6 klonila proti Ukrajinki Juliji Vakulenko.

Hercogova pa je bila letos zelo uspešna na angleški "sveti travi". V mladinskem delu teniškega turnirja v Wimbledonu je osvojila svoj drugi grand slam naslov. V paru z Avstralko Jessico Moore sta v finalu ženskih dvojic premagali avstralsko dvojico Isabella Holland/Sally Peers.

Komaj 17-letna slovenska teniška igralka je bila uspešna tudi na odprtem prvenstvu Francije, kjer je slavila zmago med dvojicami. Skupaj z Avstralko Jessico Moore, s katero sta bili osmi nosilki, sta v finalu premagali sedmi nosilki, Nizozemki Lesley Kerkhove in Arantxo Rus.


Izidi:

Portorož, WTA (145.000 USD):

prvi krog:
Julija Vakulenko (Ukr) - Polona Hercog (Slo) 5:7, 6:4, 6:4;
Caroline Wozniacki (Dan/3) - Andreja Klepač (Slo) 7:5, 6:0;
Petra Martić (Hrv) - Angelique Kerber (Nem) 7:5, 6:2;
Anabel Medina Garrigues (Špa/4) - Jekaterina Makarova (Rus) 6:1, 6:3;
Vera Duševina (Rus) - Virginia Ruano Pascual (Špa) 6:3, 6:3;
Katie O'Brian (VBr) - Cvetana Pironkova (Bol/5) 7:6 (8), 4:6, 6:2;
Klara Zakopalova (Češ) - Carla Suarez Navarro (Špa/7) 6:4, 6:4;


KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AlmiraDurmishi
22. 07. 2008 12.08
ma neee ...Andreja Klepač je igrala s 3 nosilko ... tko da sej prau pač enkrat izgubiš enkrat zmagaš.. Andreja Klepač Katarina Srebotnik Polona Hercog kr tako naprej...
croatia
21. 07. 2008 21.55
LOL Nasih tenisačica nema u prvih 100. Zenski tenis nam je uzasan ;) Marija super si
marija120
21. 07. 2008 21.26
Sigurno je zopet kriva Hrvaška da je Klepačova zgubila naj se nauči igrat tenis ali naj puši Peeeeeeee