Drugi športi

Vrhunski šport in materinstvo sta združljiva

Ljubljana, 04. 10. 2024 13.31 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Rokometašica Krima Mercatorja Tamara Mavsar ni le vrhunska športnica, ampak tudi skrbna mama. Sin Mark je njeno središče sveta in skozi teden prva obveznost vsakega jutra. Pred treningom ga namreč – vselej, ko je to mogoče – odpelje v vrtec.

Rokometašice Krima Mercatorja so v zaključni fazi priprav na naslednji evropski obračun, dvoboj četrtega kroga Lige prvakinj, ko bodo jutri ob 17.45 (neposredni prenos na Kanalu A in VOYO) gostile zasedbo norveškega Stohamarja. Tri zaporedne zmage so še okrepile samozavest deklet, na najzahtevnejšem obračunu letošnje sezone zaenkrat pa bo lahko trener Dragan Adžić znova računal na izkušeno levo krilo Tamaro Mavsar

Tamara Mavsar se vrača v zasedbo Krima Mercatorja.
Tamara Mavsar se vrača v zasedbo Krima Mercatorja. FOTO: Aljoša Kravanja

Potem ko je bila zaradi slabega počutja primorana izpustiti gostovanje pri Glorii Bistriti, bo soigralkam znova v pomoč na poti do novih dveh točk. Za eno treh članic Krimove družine, ki letos znova napada zaključni turnir najboljše četverice, pa se dan praviloma začenja drugače kot za preostanek zasedbe. Prva jutranja obveznost je namreč pot v vrtec, kjer odloži sina Marka, zato tudi po treningu pretirano dolgo ne ostaja skupaj s soigralkami, ampak pohiti, da ga prevzame. "S tem nimam težav, saj gre Mark izjemno rad v vrtec. Je pa dejstvo, da se prebudi pred zvonjenjem alarma, tako da je praviloma on tisti, ki me preganja, da je že čas za vrtec," priznava športnica, ki se je po koncu olimpijskih iger poslovila od dresa slovenske izbrane vrste. 

V prihodnje bo tako le še bolj podrejena igram v dresu slovenskih državnih in pokalnih prvakinj, brez dvoma pa se bo tudi v prihodnje podrejala ekipi, da bi skupaj prišle na visoko zastavljen cilj. Ta je povezan z Budimpešto in zaključnim turnirjem najboljše četverice Lige prvakinj. O tem, česa je prenovljeni Krim Mercator sposoben v letošnji sezoni, pa tudi, kakšen je njen pogled na naj potezo kroga tekmovanja, kar ji je uspelo ob prvi domači tekmi LP v letošnji sezoni, pa preverite v športnem delu oddaje 24UR.

Rokometašice Krima Mercatorja lovijo četrto zaporedno zmago v Ligi prvakinj.
Rokometašice Krima Mercatorja lovijo četrto zaporedno zmago v Ligi prvakinj. FOTO: VOYO

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.