Drugi športi

VIDEO: Robiča dodobra namočil dež

Jefferson City, 14. 06. 2008 12.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Špela Pretnar
Komentarji
2

Jure Robič je prekolesaril Kansas in je v večernem času že prečkal reko Missouri.

Pred svojim prvim najbližjim zasledovalcem si je Jure Robič nabral že 15 ur prednosti, vendar to še ne pomeni, da je dirka zanj dobljena. Zadnji dan je imela slovenska ekipa veliko težav z gumami. Kar petkrat so morali zamenjati zračnico, medtem pa sta zdravnik in maser poskrbela za premraženega Robiča.

Več ur ga je nenehno močil dež, zato morajo biti še posebej previdni, da se 43-letnik ne bi prehladil. Zaradi utrujenosti je njegov imunski sistem oslabljen, bolezen pa bi lahko ogrozila njegovo rekordno četrto zmago na tej dirki. Zaradi obilice padavin je narasla reka Misisipi in poplavila del začrtane trase. Zato bodo morali organizatorji spremeniti progo ali pa bodo dovolili, da ekstremne kolesarje čez kritične predele prepeljejo v avtomobilih.

Jure se kljub utrujenosti, rahli podhladitvi in neprespanosti veseli dela, ki je pred njim. Kansas je bil zaradi svoje nerazgibane pokrajine precej dolgočasen in je bila vožnja monotona. Ko prekolesari območje Misisipija, pa se začnejo Apalači, ki so njegov najljubši del dirke. Na vzponih je Jure najboljši in prav v tem delu si je v preteklih letih nabral odločilno prednost. Ker mu letos nihče ne 'diha za ovratnik', si lahko privošči, da toplega obroka ne poje na kolesu, ampak za mizo.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ostja12
16. 06. 2008 21.32
jure mi smo z tabo zdrži še malo in zmaga je naša
kalius
14. 06. 2008 13.30
Jure, največji car si, le tako naprej ...mi smo s tabo.