Drugi športi

VIDEO: Mučno čakanje na start

Valencia, 09. 02. 2010 11.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po številnih peripetijah, ki so botrovale začetku letošnjega jadralskega pokala Amerike, jo je zdaj zagodlo še vreme. Posadki Alinghi in BMW Oracle morata na start počakati do jutri.

Bertarelli bo tako kot v zmagovitem leto 2007 vodil Alinghi.
Bertarelli bo tako kot v zmagovitem leto 2007 vodil Alinghi. FOTO: Reuters

V španski Valencii je branilka pokala Amerike iz leta 2007 švicarska posadka Alinghi, ki jo vodi Ernesto Bertarelli, krmar pa je Novozelandec Brad Butterworth. Na čelu jadrnice izzivalke BMW Oracle je Avstralec James Spithill, za krmilom pa bo Novozelandec Russell Coutts, ki je slovito jadralsko lovoriko osvojil trikrat, zadnjič leta 2003 na Alinghiju.

BMW Oracle čaka, da izzove Alinghi.
BMW Oracle čaka, da izzove Alinghi. FOTO: Reuters

Švicarska posadka je tekmovanje sprva hotela izpeljati v Združenih arabskih emiratih, a so ga morali po odločitni sodišča preseliti v Valencio. Bertarelli je zaradi vremenskih razmer v tem delu Sredozemlja pozimi želel dvoboj organizirati poleti, a mu niti to ni uspelo. Včeraj, ko bi se moral 33. pokal Amerike začeti, v zalivu pred Valencio ni bilo vetra, ki bi obema tehnološko dovršenima jadrnicama omogočal enakovredne razmere.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apiar
09. 02. 2010 12.25
Ubogi revčki, kakšne muke prestajajo.