Drugi športi

VIDEO: Latvala nadomestil Gronholma

Leon, 03. 03. 2008 14.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zmagovalec relija po Mehiki Sebastien Loeb napoveduje, da bo letos njegov največji tekmec Jari Matti Latvala.

Jari Matti Latvala
Jari Matti Latvala FOTO: Reuters

Aktualni svetovni prvak je še lani ob zaključku sezone razlagal, da bo letos izziv vsekakor manjši, ker se je njegov največji tekmec Marcus Gronholm upokojil. A že na drugi letošnji preizkušnji na Švedskem ga je presenetil mladi Jari Matti Latvala, ki je preizkušnjo na ledu in snegu tudi dobil.

Loeb se je z Latvalo boril tudi prvi dan relija po Mehiki. Tehnične težave na dirkalniku pa so Finca na koncu potisnile na tretje mesto. "Odstotnost Marcusa Gronholma je že zapolnil mladi Latvala. Ne glede na to, da je mlajši, bo neusmiljen tekmec. Meni je prav,'' je povedal Sebastien Loeb, ki je na lestvici točkovanja svetovnega prvenstva na drugem mestu. V vodstvu je Finec Mikka Hirvonen, pet točk za njim pa zaostaja njegov moštveni kolega v fordu Latvala.

Sicer pa je Loeb preizkušnjo po Mehiki dobil že tretjič, čeprav mu prvi dan ni kazalo najbolje. Zaradi okvare so mu na citroenovem dirkalniku zamenjali motor in francoski dirkač je dobil kar pet minut pribitka. Zaradi težav, ki jih je kasneje imel s fordom Latvala, pa je Loebu celo uspelo nadoknaditi pribitek časa in je na koncu tretjega dne pred drugo uvrščenim Chrisom Atkinsonom v cilj pripeljal kar z minutno prednostjo.

V videu si poglejte najbolj zanimive trenutke relija po Mehiki....



KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.