Drugi športi

Verstappen podaljšal z Red Bullom za pet let

Dunaj, 03. 03. 2022 12.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Nizozemec Max Verstappen, svetovni prvak v formuli ena, je podaljšal pogodbo z ekipo Red Bull še za pet let in bo zanjo nastopal do leta 2028. Pogodba naj bi bila letno vredna okrog 40 milijonov evrov.

Štiriindvajsetletniku bi se sedanja pogodba iztekla konec naslednje sezone. Leta 2015 je na veliki nagradi Avstralije opravil svoj prvi nastop kot najmlajši v zgodovini v F1, ko je bil star 17 let in 166 dni. Sezono 2015 je preživel v ekipi Toro Rosso, leta 2016 pa je že prešel v Red Bull Racing. Z osemnajstimi leti je postal najmlajši zmagovalec dirk F1, ko je dobil VN Španije, v minuli sezoni pa je osvojil naslov svetovnega prvaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Obožujem to ekipo in lansko leto je bilo preprosto neverjetno, naš cilj, odkar smo se zbrali leta 2016, je bil zmagati v svetovnem prvenstvu in to nam je uspelo, tako da je zdaj treba dolgoročno obdržati številko ena. Resnično uživam v ekipi Oracle Red Bull Racing Team, zato je bila odločitev, da ostanem do sezone 2028, lahka odločitev," je dejal Max Verstappen.

Na 141 dirkah za svetovno prvenstvo je doslej zbral 20 zmag in 60 uvrstitev na zmagovalni oder, prvi naslov prvaka pa je osvojil lani.

Verstappen, svetovni prvak formule 1.
Verstappen, svetovni prvak formule 1. FOTO: AP

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.