Drugi športi

Verstappen zavoljo preklinjanja obsojen na družbeno koristno delo

Ljubljana, 20. 09. 2024 17.08 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nizozemski dirkač formule 1 Max Verstappen si je zaradi nepazljive izbire besed na novinarski konferenci pred VN Singapurja prislužil kazen. Tekmovalni komisarji so ga obsodili na javno oziroma družbeno koristno delo.

Max Verstappen
Max Verstappen FOTO: AP

Maxa Verstappna so na novinarski konferenci v Singapurju povprašali o dirki v Bakuju, kjer je s številnimi težavami z bolidom na koncu osvojil peto mesto. "Že ko sem začel nastop v kvalifikacijah, sem vedel, da je avto v riti," je dejal 26-letni Nizozemec. Tekmovalni komisarji so se na izjavo odzvali in ocenili, da morajo športniki v formuli 1 uporabljati jezik, ki izpolnjuje standarde za vse ciljne skupine in oddaje. Verstappen se je na zaslišanju opravičil, a dodal, da je tovrstna raba jezika na Nizozemskem običajna praksa, angleščina pa ni njegov materni jezik.

Komisarji so to dejstvo sicer upoštevali, a opozorili, da so športniki vzorniki in da morajo biti pazljivi z govorom v svojih javnih nastopih, posebej v primerih, ko niso izpostavljeni posebej velikemu pritisku. Le nekaj dni pred tem se je javno oglasil tudi predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze sultan Mohamed Ben Sulejman in vodstva tekmovanj pozval, naj zmanjšajo število kletvic, ki se pojavljajo v neposrednih prenosih avtomobilističnih tekmovanj.

Morda so Verstappnu tudi zapleti s komisarji vzeli nekaj moči v uvodu dirke v Singapurju, saj je bil Nizozemec na prvem treningu le 15., najhitrejši je bil njegov tekmec v boju za skupno zmago Lando Norris.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nestabilen
20. 09. 2024 19.29
Srbski judoist Nemanja Majdov( dobitnik medalje na OI 2024) je bil suspendiran ta teden ker se je v Parizu v dvorani prekrizal.LOL.
Lion90
20. 09. 2024 19.12
-1
Bolano! Kontrola povsod! Kmalu bomo kot roboti
Nace Štremljasti
20. 09. 2024 19.02
+1
muha pa med predstavnik avtomobilistične zveze pa to je noro ne moreš verjeti
agent.brinko
20. 09. 2024 17.21
+1
kletvice bi morali prepovedati tudi v NBA, tam je več vzornikov mladih
medŠihtom
20. 09. 2024 17.19
+0
se je vendarle pokazalo da je dolgočasen antipatičen nefotogeničen povprečnež, mediokrat in konec je za vedno z dobrimi uvrstitvami odkar je Newey reku adijo redbulu. vsa zahvala za rezultate gre Neweyu.