Drugi športi

'Verjamemo, da smo se od poraza proti Bukarešti veliko naučili'

Ljubljana, 18. 10. 2024 08.32 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometašice Krima Mercatorja v soboto, prenos na Kanal A in VOYO ob 15.50, čaka zahteven preizkus proti Ferencvarosu, s katerim se bodo pomerile v šestem krogu skupinskega dela EHF Lige prvakinj. Potem ko je minuli vikend Bukarešta končala njihov zmagoviti niz, se pri Ljubljančankah zavedajo, da bo v dvoboju z Madžarkami pomembno tudi, kako se bodo kot ekipa odzvale na poraz. Čeprav je tekmec izjemno kakovosten, verjamejo v dobro igro in upajo na dve točki.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Ana Gros tudi velika modna navdušenka
    02:32
    Iz 24UR: Ana Gros tudi velika modna navdušenka
  • Pogovor s Tjašo Stanko pred tekmo na Madžarskem
    02:05
    Pogovor s Tjašo Stanko pred tekmo na Madžarskem
  • Odzivi po prvem porazu Krimovk v Ligi prvakinj
    02:18
    Odzivi po prvem porazu Krimovk v Ligi prvakinj
  • Pogovor z Aljo Varagić
    03:11
    Pogovor z Aljo Varagić
  • Iz 24UR: Ko se oglasi mama, hči potoči solzo
    02:32
    Iz 24UR: Ko se oglasi mama, hči potoči solzo
EHF Liga prvakinj: FTC – Krim Mercator
EHF Liga prvakinj: FTC – Krim Mercator FOTO: VOYO

Ekipi imata po petih krogih EHF Lige prvakinj identičen rezultat – štiri zmage in en poraz. Obe sta bili poraženi minuli vikend. Krimovke tesno proti CSM Bucuresti, FTC pa je klonil proti Metzu. Sobotni obračun bo zato še posebej pomemben za obe ekipi, ki želita popraviti vtis in se vrniti na zmagovalno pot. Medsebojni obračuni Krima Mercatorja in Ferencvarosa so bili v preteklih sezonah vselej napeti. Lani sta ekipi igrali dvakrat, obe tekmi so dobile tigrice, medtem ko je bil FTC v sezoni 2022/23 uspešnejši in je prav tako slavil dvakrat. Zanimivo je, da sta se zasedbi pomerili že v sezoni 1996/97, ko sta obe zabeležili po eno zmago.

Dragan Adžić
Dragan Adžić FOTO: Aljoša Kravanja

Tudi tokrat je pričakovati podoben izenačen boj, saj se obe ekipi ponašata z močno zasedbo in visokimi ambicijami v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. K temu dodaja še poseben pridih Daria Dmitrieva, ki je še lani igrala v Krimovem dresu, zdaj pa bo stala na drugi strani. "Ferencvaros je ofenzivno zelo močna ekipa in čeprav jih poznamo iz preteklosti, je priprava na njih vedno velik izziv. Vendar verjamem, da imamo odgovor, saj smo letos obrambno zelo močni," je opozoril glavni trener Ljubljančank Dragan Adžić. 

"Seveda tudi poraz mora priti, žal mi je, da je do tega prišlo ravno doma. A vemo, kje smo delali napake in verjamem, da bomo to popravili v soboto na zelo težki tekmi. Najpomembneje ta čas je, da je celotna ekipa zdrava. Verjamem, da smo se od tekme z Bukarešto veliko naučili in bomo lahko nadaljevali gradnjo našega tima. V manj kot dveh mesecih smo naredili veliko pozitivnih stvari in delo bomo dobro nadaljevali, ne glede na zmage ali poraze," je še dejal črnogorski strateg na klopi Krima.

Daria Dmitrieva je še lani igrala za Krimovke.
Daria Dmitrieva je še lani igrala za Krimovke. FOTO: Aljoša Kravanja

Ob tem je poudaril, da jih v soboto čaka izjemno težak tekmec. "Vedno je najpomembneje, kako mi igramo, da imamo samozavest in se držimo dogovorov iz slačilnice. Vendar nas čaka izjemen nasprotnik, ki je poleti pripeljal tri napadalke, ki so minulo sezono v Ligi prvakinj zbrale 230 golov. Ekipo poznamo, večino igralk sem tudi treniral in v tem je naša prednost."

"Pomembno bo, da gremo v tekmo samozavestno in verjamem, da zmoremo zdržati 60 minut proti takemu tekmecu. V obrambi bomo morali igrati na višji ravni, da se čvrsto postavimo, to nam je morda manjkalo proti Bukarešti. V napadu smo dobri, naj ostane tako, po petih krogih smo ekipa, ki je v naši skupini dosegla največ zadetkov," je pred gostovanjem še menil Adžić.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
EHF Liga prvakinj: FTC - Krim Mercator
EHF Liga prvakinj: FTC - Krim Mercator FOTO: Kanal A

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

modsoloserji
18. 10. 2024 09.42
"Vemo, kje smo delali napake". Ne, Adžić, napake si naredil ti in tvoji pomočniki od prve minute proti Bucuresti, tako da prevzami odgovornost kot trener. S drugačnimi potezami bi se tekma dala dobit. Drugače pa, en poraz ni konec sveta, vse ekipe v obeh skupinah so to doživele tako da ja, ni prijetno, ampak komot popravljivo. V končni fazi govorimo o športu, kjer so porazi del teka. Vendarle sedaj jih čakajo 3 izredno pomebne tekme, z dvema najmočnejšimi ekipi Krimove skupine. Ne smejo izgubiti stik z vrha če ne bo hudo. Verjamem da zmorejo! Ajde punce, 100% dajte na parketu in boste poplačane. Smo z vami ❤💙