Drugi športi

V Slovenijo prihaja nekdanji svetovni prvak Mads Østberg

Nova Gorica, 22. 09. 2024 17.00 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Maja Pavlin
Komentarji
1

Letošnjo edicijo novogoriškega relija bo zatreslo prav posebno ime. V Slovenijo namreč prihaja norveški dirkač, nekdanji zmagovalec relija za svetovno prvenstvo in svetovni reli prvak razreda WRC2 Mads Østberg. To bo prvi nastop Norvežana v Sloveniji, ki je na listi 97 prijavljenih posadk iz 12 različnih držav pod startno številko 1. To bo sicer šele tretji svetovni prvak, ki bo tekmoval na katerem od slovenskih relijev.

"Tudi letos smo zelo zadovoljni s številom prijavljenih posadk. Teh je kar 97," je na četrtkovi novinarski konferenci razkril direktor dirke MAHE 12. Rally Nova Gorica Miha Levec. Na dirki bo nastopilo 56 slovenskih posadk; v diviziji 1 bo nastopilo 23 vozil, v diviziji 2 je prijavljenih 13 vozil, v diviziji 1 pa pet vozil.

Na novogoriškem reliju bo sicer nastopilo 12 različnih držav. Poleg Slovenije bodo tu še posadke iz naših sosednjih držav (Italija, Hrvaška, Avstrija, Madžarska) ter posadke iz Nemčije, Bolgarije, Češke, Slovaške in Španije. Najbolj pa v oči bode norveško-romunski tandem, ki bo nastopil pod startno številko 1.

Mads Østberg
Mads Østberg FOTO: Profimedia

"Najbolj nas veseli, da nam je s pomočjo ekip New Limit Racing in Gas Auto v Slovenijo uspelo pripeljati resnično veliko ime v svetu relija," je napovedal Levec. To je norveški dirkač Mads Østberg, ki bo tekmoval s citroenom C3 rally2.

Za 36-letnega Norvežana bo to  prvi nastop v Sloveniji, a kot so poudarili organizatorji novogoriške prireditve, ki se začenja v četrtek, bo Østberg predstavljal veliko konkurenco tako med slovenskimi kot tudi tujimi vozniki.

Doslej sta na slovenske reli dogodke prišla le dva zmagovalca na svetovnem prvenstvu. To sta Avstrijca Franz Wittmann in Sepp Haider. Je pa svetovni prvak po udeležbi na dirkah v Sloveniji dvakrat postal tudi Francoz Philippe Bugalski. Norvežan bo tako šele tretji svetovni prvak na slovenskem reliju.

V dirkalniku sedi že 20 let

36-letni dirkač je svetovni prvak postal leta 2012, ko se je novogoriški reli v resnici šele začenjal. Takrat je svetovno prvenstvo v reliju potekalo na Portugalskem, Østberg pa je uspeh požel v dirkalniku Ford fiesta WRC. Skupno je sicer Norvežan zmagovalne stopničke na relijih za svetovno prvenstvo zasedel kar 18-krat.

Mads Østberg
Mads Østberg FOTO: Profimedia

Leta 2020 je osvojil naslov svetovnega prvaka v razredu WRC2, lansko sezono pa je zaključil na skupnem tretjem emstu v evropskem prvenstvu.

Lahko bi ga skoraj imenovali za veterana, saj za volanom dirkalnika sedi že zadnjih 20 let – vse od leta 2004, ko je nastopil na svojem prvem reliju. Kljub dolgi dirkaški karieri pa 36-letnik še ni rekel zadnje; letos se je tako znova vrnil na vozniški sedež svojega dirkalnika. Nato pa je julija sledila nesreča.

Po nesreči v Rimu odložena sezona, vrača se prav z novogoriškim relijem

Na dirki Rally di Roma Capitale je Østberg s sovoznikom Patrikom Barthom v zavoju poletel s ceste in trčil v drevo ob progi. V drevo sta udarila na strani sovoznika, pločevina je počila, slišati je bilo glasen tresk. "V levem ovinku smo zapeljali s ceste in z vrati Patrika Bartha trčili v drevo. Patrik je izgubil zavest, krvavel je po obrazu, bal sem se, da se je zgodilo najhujše," je takrat dejal Norvežan. Na progo so prihiteli reševalci ter oba odpeljali v bolnišnico.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

A po urgiranju medicinskega osebja so ugotovili, da sta imela dirkača veliko srečo. Oba sta nesrečo preživela in to brez hujših poškodb. Østberg si je zlomil rebro, Barth pa je potreboval operacijo zaradi zlomljene čeljusti ter poškodbe kolka, roke in reber.

Zaradi nesreče je 36-letnik ERC-sezono odložil, vse dokler si njegov sovoznik popolnoma ne opomore. Dejal je namreč, da se v reli ne želi vrniti brez Bartha. A to se bo zdaj vseeno zgodilo. Prvič po nesreči bo namreč dirkal prav na novogoriškem reliju, na sovoznikovem sedežu pa ne bo Šved. Namesto njega ga bo po progi vodil Romun Sergiu Itu.

"Verjamem, da bo dogodek zanimiv tudi zanj, tako sama dirka, nivo organizacije, pa tudi hitrostne preizkušnje. Je pa res, da je to njegova prva dirka po okrevanju," je poudaril direktor za varnost na novogoriškem reliju Denis Mrevlje.

Kdo pa bo še dirkal po goriških cestah?

Startno številko 2 si je prislužil lanskoletni zmagovalec Martin Laszlo, Madžara pa bo tokrat spremljal sovoznik Viktor Ban.

Zmagovalec dirke MAHLE 11. Rally Nova Gorica Martin Laszlo
Zmagovalec dirke MAHLE 11. Rally Nova Gorica Martin Laszlo FOTO: Aljoša Kravanja

Tretja startna številka je medtem pripadla slovenskemu tandemu, Roku Turku in Blanki Kacin. A med slovenskimi dirkači ne smemo spregledati niti imen pod številko 7. Marko Grossi in Tara Berlot sta namreč že na lanski prireditvi pokazala, da sta močna tekmeca.

Med Slovenci pa bo zagotovo zanimiv tudi Mitja Bratina, ki je edini dirkač z udeležbo na vseh dvanajstih izvedbah Rally Nova Gorica.

Lista prijav na MAHLE 12. Rally Nova Gorica

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AtomicPutin
22. 09. 2024 19.02
+1
Itak,da V to greznico prihajajo samo nekdanji in pozabljeni.