Drugi športi

'V napadu bo potrebno popraviti še nekaj stvari'

Ljubljana, 18. 07. 2024 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenske rokometašice so opravile še zadnji test pred potjo v Pariz. Resda se rezultatom na pripravljalnih tekmah načeloma naj ne bi dalo preveč veljave, a za samozavest bi bila kakšna zmaga pred zgodovinskim prvim olimpijskim nastopom za Slovenke vsekakor dobrodošla. Tako pa varovanke selektorja Dragana Adžića na olimpijski turnir odhajajo s tremi porazi (dvakrat so bile boljše Madžarke, enkrat pa Brazilke), a kljub temu v odličnem razpoloženju in brezhibnim zdravstvenim kartonom komaj čakajo na odhod v francosko prestolnico.

Dragan Adžić
Dragan Adžić FOTO: Luka Kotnik

Slovenske rokometašice so na Kodeljevem v Ljubljani odigrale zadnjo pripravljalno tekmo pred bližajočimi se olimpijskimi igrami. Večino tekme so Brazilkam nudile izvrsten odpor, na koncu pa klonile s 23:29. Dvoboj z Južnoameričankami, ki bodo v Parizu sedmič zapored del olimpijske smetane, se je začel z minuto molka. Z njo so se zbrani spomnili velike slovenske humanitarke Anite Ogulin, ki je preminula po težki bolezni.

Brazilke so po uspešno izvedeni sedemmetrovki v 19. minuti sicer ušle na 6:9, a so Slovenke renomiranim tekmicam pokazale zobe. 

Rokometašice, ki bodo v Parizu postale prva slovenska ženska ekipa iz kolektivnih športov z nastopom na olimpijskih igrah, bodo na prizorišče športnega veledogodka odpotovale v soboto popoldne. Do tedaj bodo s treningi nadaljevale v Ljubljani. 

Strnile so vrste v obrambi, se vztrajno bližale, na začetku 30. minute pa z uspešnim prodorom Tjaše Stanko prvič na tekmi povedle (14:13). Po vrnitvi na igrišče so Slovenke nekaj časa še držale korak pred tekmicami. Brazilija se je v ospredje znova prebila na začetku 40. minute (18:19), ko je izkoristila napako Slovenk v napadu. Petnajst minut pred koncem je pri zaostanku z 21:22 zaradi udarca v mišico igro preventivno zapustila kapetanka Ana Gros. Slovenke so se za tem še uspele približati na 22:23, Brazilke pa so za tem začele treti slovenski oreh. Po treh zaporednih zadetkih so se v 49. minuti povzpele na 26:22 in tekmo nato mirno zaključile.

Maja Vojnović
Maja Vojnović FOTO: Luka Kotnik

Pri Sloveniji je bila s petimi zadetki – vse je dosegla v prvem polčasu - najboljša Tamara Mavsar

Nastope na olimpijskih igrah bodo začele prihodnji četrtek. Ob 9. uri se bodo pomerile z Dankami. V skupinskem delu bodo sledili še dvoboji proti Južni Koreji (28. 7.), Nemčiji (30. 7.), Norveški (1. 8.) in Švedski (3. 8.). 

Štiri je dodala Alja Varagić. "Predvsem v napadu bo potrebno popraviti še nekaj stvari. Pojavljajo se namreč tehnične napake, tudi pri odprtih strelih smo kar nekajkrat bile nenatančne. A verjamem, da bomo to do prve tekme v Parizu uspele nadoknaditi. To nas ne sme skrbeti," je po tekmi dejala Maja Vojnović, ki je tekmo začela med slovenskima vratnicama in zbrala devet obramb. Štiri je dodala Amra Pandžić."V zadnjem obdobju smo uspešno opravili vse delo. Najbolj pomembno je, da v Pariz odhajamo zdravi. Zadovoljen sem s prispevkom deklet. Želje in motiviranosti dekletom ne gre oporekati. Verjamem, da bomo v dobrih sedmih dneh, ki nas čakajo do prve tekme, odpravili še zadnje pomanjkljivosti in da bomo v Parizu konkurenčni vsem," pa je po dvoboju dejal slovenski selektor Dragan Adžić.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.