Drugi športi

V glavnem delu turnirja le tri Slovenke

Portorož, 21. 07. 2008 15.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V glavnem delu teniškega turnirja v Portorožu z nagradnim skladom 145.000 dolarjev bodo nastopile tri Slovenke.

Na teniškem turnirju Banka Koper Slovenia Open z nagradnim skladom 145.000 dolarjev bodo nastopile tri Slovenke, saj v kvalifikacijah ni uspelo nobeni od sedmih igralk. Že danes dvoboja prvega kroga čakata Andrejo Klepač in Polono Hercog, v torek pa bo na igrišče stopila tudi prva dama slovenskega tenisa Katarina Srebotnik.

Katarina Srebotnik
Katarina Srebotnik FOTO: Reuters

Še najbližje nastopu na glavnem turnirju, v kvalifikacijah so se preizkusile Petra Pajalič, Tina Obrez, Jasmina Kajtazovič, Anja Poglajen, Nastja Kolar, Maja Kambič in Anja Prislan, je bila Obrezova, ki je edina zaigrala v tretjem krogu kvalifikacij in danes po dveh nizih s 3:6 in 3:6 izgubila z drugo nosilko Italijanko Mario Eleno Camerin.

Danes predvidoma ob 19. uri bosta loparje v dvoboju dneva prekrižali tretja nosilka in 30. igralka sveta Danka Caroline Wozniacki ter 22-letna Slovenka Andreja Klepač, ki je za nastop prejela posebno povabilo. Koprčanka se je z Wozniackijevo doslej v karieri srečala le enkrat. Lani na pesku je zmago slavila 18-letna danska igralka.

Dvoboju Klepač – Woznicaki bo na osrednjem igrišču sledil še en obračun s slovenskim železom v ognju. Drugo Slovenko, ki bo na glavnem turnirju prav tako nastopila z "wild cardom" prirediteljev, Polono Hercog, v prvem krogu namreč čaka dvoboj s 25-letno Ukrajinko Julijo Vakulenko, 84. igralko na lestvici WTA.

Najboljša slovenska igralka Katarina Srebotnik pa bo svoj prvi dvoboj na letošnjem odprtem prvenstvu Slovenije odigrala v torek predvidoma ob 19. uri, ko se bo pomerila s Hrvatico Sando Mamić.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.