Drugi športi

V finalu si bosta nasproti stala Alcaraz in Sinner

Peking, 01. 10. 2024 16.59 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Najboljša teniška igralca na svetu se bosta pomerila v finalu turnirja v Pekingu. Italijan Jannik Sinner je bil v polfinalu boljši od domačega asa Buja Yunchaoketeja s 6:3 in 7:6, Španec Carlos Alcaraz pa je premagal Danila Medvedjeva s 7:5, 6:3.

Igralca, ki sta si letos razdelila izkupiček na grand slamih, Jannik Sinner je osvojil Melbourne in New York, Carlos Alcaraz pa Pariz in Wimbledon, se bosta prvič v zadnjih dveh sezonah srečala v finalu. Njunih pet zadnjih dvobojev je bilo v polfinalih.

Enaindvajsetletni Španec vodi v medsebojnih obračunih s 5:4, ob tem, da je dobil tudi obe letošnji partiji. Dve leti starejšega Italijana je premagal v Roland Garrosu in Indian Wellsu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvi igralec sveta, Sinner se bo v finale, ki je na sporedu v sredo ob 11. uri po slovenskem času, podal s 15 zaporednimi zmagami in v 21. finalu naskakoval 17. naslov v karieri oziroma sedmega letos, Alcaraz pa je v nizu osmih zmag ter v pričakovanju 16. naslova, četrtega v 2024. Tudi zanj bo to 21. finale ATP.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.