Drugi športi

V Celju znižujejo rokometni proračun

Celje, 21. 01. 2009 15.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško je pred začetkom letošnje sezone sporočilo, da bo imel klub rekorden proračun, in sicer 4,2 milijona evrov.

Bo tudi Tone Tiselj sprejel nove pogoje uprave?
Bo tudi Tone Tiselj sprejel nove pogoje uprave? FOTO: Damjan Žibert

Slika je že po polovici sezone povsem drugačna. Vodilni možje kluba so namreč v obvestilu za javnost zapisali, da je treba proračun zaradi aktualnih gospodarskih razmer znižati za 30 odstotkov. Recesija tako 'klesti' tudi pri celjskih rokometaših, hkrati pa je bil proračun za letošnjo sezono 'le' okrog 3,7 milijona evrov. Po neuradnih podatkih naj bi klub sezono začel s približno 500 tisoč evri lanskega dolga, ki je del proračuna. Pričakovano je bilo, da bo klub ob aktualnih gospodarskih razmerah lahko posloval nemoteno, zato so že v prvem delu sezone nekajkrat zamujale plače (tudi dve), tudi v torek pa so igralci čakali na vsaj en zaostali honorar.

Celjskim rokometašem bo v naslednjih dneh predstavljen projekt znižanja plač.
Celjskim rokometašem bo v naslednjih dneh predstavljen projekt znižanja plač. FOTO: Damjan Žibert


Direktor kluba Mijo Zorko je v sporočilu za javnost zapisal, da bodo primorani malce spremeniti nekatere načrte in na novo zastaviti nekatere poti. "V uspešno prihodnost smo prepričani še toliko bolj, ker nam ob strani stojijo vsi naši obstoječi sponzorji, s skupino Pivovarne Laško na čelu, namreč ti pokrovitelji svojih sponzorskih sredstev niso zmanjšali, za kar se jim želim v imenu kluba še posebej zahvaliti ter jim zagotoviti, da bomo storili vse, da bodo njihovi vložki upravičeni,“ je dejal. Vprašanje je, kako se bodo na znižanje plač odzvali igralci. Pogodbe so podpisali tudi zaradi zneska, ki ga je uprava kluba takrat sprejela, znižanje tega pa lahko klubu prinese nevšečnosti. Igralci bodo bržkone zavrnili nižje zneske od pogodbenih; če bo uprava postavila kakšen 'ultimat', pa bodo odvetniki igralcev bržkone najpogostejši obiskovalci klubskih pisarn na Opekarniški v Celju.


Predstavniki kluba naj bi se v kratkem začeli pogovarjati z igralci in jim bodo predstavili nova  dejstva. Dragan Gajič je za zdaj edini moral na sestanek s predstavniki kluba – to nam je potrdil tudi predstavnik za odnose z javnostjo v celjskem klubu Miha Pantelič – , predstavljenega programa pa ni komentiral.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Psyduck25
21. 01. 2009 21.17
vsi bi morali nehat igrat
kamionar
21. 01. 2009 20.52
Nedaj se Gajiću.
stajerc3
21. 01. 2009 17.34
Mislim da gre vse skupi počas v k urac.Bolje da se osredotočjo na igralce vzgojene pri nas ne pa da kupujejo napol igralce, ki so še slabši kot domači igralci. Če pa niso dobil dve plači bi pa rekel sam to oni lahk z eno plačo prežvijo par mesecev blago rečeno... ena delavska družina pa za kruh nima.