Drugi športi

Uradno: Alonso gre na Dakar

Madrid, 25. 10. 2019 16.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španski dirkač Fernando Alonso, nekdanji dvakratni svetovni prvak formule 1, je našel nove izzive. V sezoni 2020 bo nastopil na eni najtežjih vzdržljivostnih preizkušenj na svetu, reliju Dakar. Ta bo naslednje leto prvič na novem prizorišču v Savdski Arabiji. O nastopu Alonsa se je dolgo časa ugibalo, zdaj pa je Toyota potrdila, da bo legendarni Španec del njihove ekipe.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Njegova ekipa Toyota Gazoo Racing je v četrtek uradno sporočila, da bo 38-letni Španec član ekipe za reli Dakar. "To bo velik izziv," je prek Twitterja sporočil Alonso. Njegov sovoznik bo rojak Marc Coma, petkratni zmagovalec te dirke med motociklisti.

Izkušeni španski dirkač je po koncu kariere v formuli 1 - prvak je bil v letih 2005 in 2006 - že uspešno nastopal v nekaterih drugih avtomobilističnih razredih. Lani in letos je bil član zmagovalne posadke na vzdržljivostni dirki 24 ur Le Mansa, dobil pa je tudi že dirko 24 ur Daytone.

Vzdržljivostni reli Dakar bo v izvedbi leta 2020 potekal med 5. in 17. januarjem v Savdski Arabiji. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.