Drugi športi

Amra Pandžić (p)o srečni zmagi na Hrvaškem: Upam, da nam bo zdaj steklo

Ljubljana, 10. 09. 2024 13.20 | Posodobljeno pred 6 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v 30. zaporedno klubsko sezono v EHF Ligi prvakinj vstopile tako, kot so si vse želele – z zmago. Ekipa je na gostovanju v hrvaški Koprivnici pokazala moč svoje dolge klopi. Kar 10 igralk se je med Ljubljančankami vpisalo med strelke in doseglo prvi dve točki v sezoni 2024/2025. A roko na srce: serijske slovenske prvakinje na Hrvaškem še zdaleč niso blestele.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Podravka - Krim
    02:10
    Vrhunci tekme Podravka - Krim
  • Pogovor z Ano Gros pred začetkom LP
    03:11
    Pogovor z Ano Gros pred začetkom LP
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Krimovke so na tekmi v Koprivnici naredile kar 16 tehničnih napak, na njihovo srečo pa so bile domače rokometašice silno neučinkovite v izvajanju sedemmetrovk, iz 12 poskusov so dosegle zgolj štiri zadetke. 

Proti Podravki se je med strelke vpisalo kar 10 Krimovk.

Ljubljanska ekipa je v Koprivnici sicer hodila po robu, na koncu pa le osvojila načrtovani točki po golu Francozinje Grace Zaadi v zadnji minuti. 

Krimovke so se v Koprivnici morale zelo potruditi za uvodno zmago nove evropske sezone.
Krimovke so se v Koprivnici morale zelo potruditi za uvodno zmago nove evropske sezone. FOTO: RK Krim Mercator

Po tesni zmagi nad najslabšo ekipo v skupinskem delu jo pravi preizkus znanja čaka že čez nekaj dni, tudi takrat s prenosom na Kanalu A in VOYO, ko bo v dvorani Stožice gostila veliko kakovostnejši danski Nykobing. "Za nami je zelo zahtevna in hkrati zanimiva tekma. Morda smo si v nekaterih trenutkih privoščile slabe poteze, a mislim, da je najbolj pomembno, da smo na koncu izvlekle zmago," se obrača nazaj izkušena vratarka, povratnica v tabor Krima Mercatorja Amra Pandžić, ki je z nekaj obrambami v nadaljevanju pomagala ekipi k preobratu v končnici obračuna. "Zdaj pa upam, da bomo nadaljevale v tem slogu. Vse naslednje tekme bodo še bolj zahtevne," je prepričana 34-letna slovenska reprezentančna vratarka. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Najbolj pomembno je to, da smo na gostovanju osvojili dve točki z našo novo ekipo. Pričakovali smo vzpone in padce, a na koncu šteje končni rezultat," je pod tekmo v Koprivnici črto potegnil strateg Ljubljančank Dragan Adžić. "Naš cilj v nadaljevanju ostaja isti, popolnoma pa se bomo osredotočili na dvoboj z Nykobingom. Vemo, kaj moramo popraviti in kakšen teden je pred nami," je zaključil 52-letni Črnogorec na klopi serijskih slovenskih prvakinj. 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
10. 09. 2024 17.07
Zadnji čas da nekaj pokažete. 8 sedemmetrovk ne bo nobena ekipa zapravila kot Hrvatice proti vam. Dajmo punce, hrabro naprej.