Drugi športi

Tyson na filmskem platnu

Ljubljana, 18. 05. 2008 11.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na filmskem festivalu v Cannesu so predstavili tudi film o boksarskem šampionu Miku Tysonu.

Dokumentarni film o Miku Tysonu je režiral James Toback, predstavitve v Cannesu pa se je udeležila tudi glavna zvezda filma, Mike Tyson. „Živel sem divje in razuzdano življenje. Drogiral sem se in se nemalokrat zapletel z zelo nevarnimi ljudmi. V postelji sem bil z mnogimi ženami zelo nevarnih ljudi in sem vesel, da sem sploh še živ,“ je dejal 41-letni Tayson.

Tyson z režiserjem Jamesom Tobackom.
Tyson z režiserjem Jamesom Tobackom. FOTO: Reuters

Publika v Cannesu je film pozdravila z ovacijami, kar je zagotovo najbolj razveselilo režiserja filma Tobacka, ki se z železnim Mikom pozna že več kot dvajset let. Kot je dejal, se je z Taysonom velikokrat pogovarjal v hipnotičnem tonu, da bi iz njega spravil čim več podrobnosti.


V filmu Tayson razkrije, da je boksati začel kot majhen deček s preveč kilogrami, potem ko ga je skupina fantov pretepla in okradla. V dokumentarcu pa je predstavljen tudi njegov prvi trener Cusu D'Amatu, ki ga je popeljal do naslova svetovnega prvaka.

Boksar pa je povsem odkrito spregovoril tudi o svojem intimnem življenju, najtežjih trenutkih v karieri in tudi o tem, kako je svojemu nasprotniku Evanderu Holyfieldu odgriznil del ušesa. „V življenju sem se velikokrat odločil napačno. Bil sem nasilen do žensk, vendar pa še vedno vztrajam, da nisem kriv za zločin, zaradi katerega sem bil tri leta v zaporu,“ je dejal boksarski težko kategornik, ki je bil leta 1991 jobsojen, da je posilil 18-letnico.



KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Srsen_VIli
30. 07. 2008 15.10
jobsojen???...kake napake.
Srsen_VIli
30. 07. 2008 15.09
Ni TAYSON ampak TYSON