Drugi športi

Trije goli Mačkovška za zmago Szegeda nad Magdeburgom

Ljubljana, 12. 09. 2024 23.01 | Posodobljeno pred 5 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rokometaši v evropski ligi prvakov so z današnjimi štirimi tekmami zaključili uvodni krog nove sezone. Pick Szeged, kjer igra Borut Mačkovšek, je z 31:29 doma premagal Magdeburg, Zagreb Aleksa Kavčiča pa je v gosteh izgubil proti Kielceju s 23:30.

Rokometaši Pick Szegeda skupaj z navijači slavijo zmago nad Magdeburgom.
Rokometaši Pick Szegeda skupaj z navijači slavijo zmago nad Magdeburgom. FOTO: Profimedia

Borut Mačkovšek je v domači zmagi madžarske zasedbe nad lanskim udeležencem zaključnega turnirja najboljše četverice dosegel tri zadetke, na drugi večerni tekmi skupine B Kavčič za Zagrebčane ni zadel.

V skupini A pa je danes Dinamo iz Bukarešte visoko s 37:28 premagal dansko Fredericio, madžarski Veszprem pa je tesno slavil pri Füchse Berlinu z 32:31.

Že v sredo so uspešno obrambo naslova v ligi prvakov začeli rokometaši Barcelone, ki so za uvod s 35:30 premagali Kolstad. Blaž Janc je dosegel dva gola za Katalonce. Uspešni so bili tudi lanski finalisti iz Aalborga, za Dance pa je v zmagi z 38:31 štiri gole prispeval Aleks Vlah.

PSG je z 31:29 ugnal Eurofarm Pelister, Makedoncem pa ni pomagalo niti deset slovenskih zadetkov. Šest golov je dosegel Nejc Cehte, štiri pa Domen Tajnik. Na drugi tekmi pa Wisla iz Plocka izgubila proti Sportingu, za poljsko zasedbo pa je Mitja Janc prispeval tri gole, enega pa Miha Zarabec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.