Drugi športi

Trdnejšo obrambo od Krimovk imata le madžarska giganta

Ljubljana, 10. 10. 2024 13.46 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
2

Rokometašice Krima Mercatorja v petem krogu Lige prvakinj čaka najzahtevnejša preizkušnja zaenkrat – v Stožice prihaja zvezdniški CSM iz Bukarešte, ki podobno kot slovenske prvakinje želi na zaključni turnir najboljše četverice. Dvoboj bomo v soboto od 17.45 prenašali na Kanalu A in VOYO.

CSM Bukarešta je minulo sezono Krimu Mercatorju prekrižala načrte v osmini finala Lige prvakinj.
CSM Bukarešta je minulo sezono Krimu Mercatorju prekrižala načrte v osmini finala Lige prvakinj. FOTO: 24ur.com

Ali so rokometašice Krima Mercatorja sposobne vknjižiti peto zaporedno zmago v Ligi prvakinj? To je vprašanje, na katerega želijo odgovoriti na igrišču. V Stožicah jim ne bo enostavno, prihaja CSM iz Bukarešte, zasedba, ki je sposobna uvrstitve na zaključni turnir najboljše četverice, morda še za kaj več. Trojček zunanjih igralk (Cristina Neagu, Elizabeth Omoregie, Monika Kobylinska) deluje zastrašujoče, če dodamo še danski reprezentantki na krilnih položajih (Emma Friis, Trine Ostergaard), je jasno, da slovenske državne prvakinje za novi točki potrebujejo sanjsko predstavo.

Obrambo Krima Mercatorja čaka najzahtevnejša naloga v letošnji sezoni.
Obrambo Krima Mercatorja čaka najzahtevnejša naloga v letošnji sezoni. FOTO: Luka Kotnik

"CSM je zasedba, sposobna izkoristiti vsak padec v igri nasprotnika. Zunanje igralke so izjemne, na krilih imajo obe danski reprezentantki, na vratih izvrstno Brazilko Gabrielo Moreschi. A verjamem, da smo tudi mi naredili naslednji razvojni korak," je na novinarski konferenci o tekmicah razmišljal trener Dragan Adžić, ki ne vidi razloga, zakaj njegova dekleta ne bi vstopila samozavestno v obračun: "Naša povezanost je vsekakor na višji ravni kot v preteklosti. Imamo kakovost, potrebno za igranje takšnih tekem, optimizem črpam tudi iz napetih končnic, ki jih zmagujemo. A jasno je, toliko časa, kot smo v sklopu priprav na tekmice namenili obrambi, toliko smo se posvetili napadu z nekaj korekcijami, ki so nujne, da bi lahko nadaljevali zmagovalni niz."

Imajo tudi informacijo več o tekmicah kot v preteklosti. Še v minuli sezoni sta dres zasedbe iz romunske prestolnice nosili novinki v Krimovi družini Grace Zaadi in Jennifer Guttierez; tisto nekaj več, kar jim je morda v preteklosti manjkalo, kot tudi spodbuda s tribun, ki je iz tekme v tekmo izdatnejša. 

Philomena Egger končala sezono

Če Adžića veseli, da ima na voljo vse več zdravih igralk, da bosta za tekmo pripravljeni tako Jovanka Radičević kot Ana Abina, pa zasedba v prihodnje ne bo mogla računati na pomoč 17-letne Avstrijke Philomene Egger, ki si je poškodovala koleno. "Zdravniki bodo v kratkem v popolnosti razjasnili situacijo, a govorimo o poškodbi kolena," je dodal šef klubske stroke in druženje s predstavniki sedme sile zaključil v spodbudnem tonu in v povezavi z obrambo: "Trenutno smo klub s tretjo najboljšo obrambo v Ligi prvakinj." Uspešnejše so v skupini le igralke madžarskega Ferencvaroša (95 prejetih golov) in v skupini B Györ, ki je prejel 97 golov. Krimovke so pri številki 101. Učinkovitost pa je tisto nekaj, čemur so pred obračunom petega kroga najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja posvetili veliko pozornosti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Krimko
10. 10. 2024 16.10
Škoda mlada Avstrijka je odlično štartala, res mi jo je žal. Upam da sanira poškodbo in se priključi krimu v naslednji sezoni. Sicer pa ja Krim je letos na pravi poti, širina igralk, možnost rotacij, odlične vratarke, okrepljen strokovni štab.....final four letos ne bi smel izostati, tam pa je vse možno. Tekmo po tekmo zsagotoviti če se da 2 mesto v skupini, tekma proti CSM bo dala novi odgovor o moči Krima, kar nekaj neporavnanih računov imajo Krimovke s to ekipo, tako da bo to dodatna motivacija, vsi v Stožice navijat to je Liga prvakinj in še neporaženi Krim, naj tako ostane tudi po sobotni tekmi.
kala 09
10. 10. 2024 15.07
+1
Zamenjati trenerja