Drugi športi

Tina Šutej postavila nov slovenski rekord

Jockgrim, 17. 07. 2019 20.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljančanka Tina Šutej (Kladivar Celje) je na atletskem mitingu v nemškem kraju Jockgrim v skoku s palico preskočila 4,63 metra in izboljšala svoj prejšnji slovenski rekord na prostem. Izkazali sta se še dve slovenski atletinji, skakalka v višino Maruša Černjul v Liegu in tekačica Anita Horvat v Barceloni.

Tina Šutej
Tina Šutej FOTO: Damjan Žibert

Skupno je bila četrta. Zmagala je Kanadčanka Alysha Newman, prvakinja britanske skupnosti narodov Commonwealth (4,77 m). Tridesetletna Šutejeva je v kraju, ki je 80 km oddaljen od Stuttgarta, izboljšala svoj najboljši slovenski dosežek na prostem; 9. julija letos je v Luzernu v Švici zasedla drugo mesto in s 4,61 m izenačila rekord, ki ga je dosegla 14. maja 2011 v ameriškem mestu Athens.

Tina Šutej, ki ima že normo za letošnje svetovno prvenstvo v Dohi, je absolutni slovenski rekord, 4,71 m, postavila 2. januarja 2014 v dvorani v Moskvi. "Približujem se najboljšim, svetovni špici. Zelo sem zadovoljna. Tekma je bila super, počutje je bilo dobro, tudi pogoje sem imela solidne. Bila sem dobro pripravljena in res dobro skakala. A imam še vedno veliko rezerve, a se počasi približujem stabilnim in konstantnim skokom na višinah okrog 4,60 m. Norma za olimpijske igre v Tokiu je bila tokrat blizu, malo je manjkalo. Sedaj sem dve tekmi zapored povezala na res vrhunski ravni, prvič po dvoranski sezoni pred petimi leti, in tako si želim tudi nadaljevati," je povedala Šutejeva.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Černjulovi drugo mesto v Liegu
Maruša Černjul (Kladivar Celje) je na atletskem mitingu v belgijskem mestu Liege v skoku v višino delila drugo mesto, preskočila pa je 1,81 m. Zmagala je Levern Spencer iz Svete Lucije z 1,86 m. Skupaj s Černjulovo sta bili drugi Uzbekistanka Svetlana Radživil ter druga tekmovalka iz Svete Lucije Jeanelle Scheper. Černjulova je precej zaostala za normo (1,94 m) za svetovno prvenstvo v Dohi.

Horvatova zmagala v Barceloni
Slovenska rekorderka Anita Horvat (Velenje) je zmagala v teku na 400 m na atletskem mitingu v Barceloni. S časom 52,86 sekunde je ugnala Modeste Juste Morauskaite iz Litve (53,18) in Britanko Anyiko Onuoro (53,78). Najbolj pa je bila vesela povabila za nastop na diamantni ligi v Londonu to soboto. Horvatova se je približala svojemu najboljšemu času sezone (52,51) in še vedno lovi normo (51,80) za svetovno prvenstvo, ki bo v Dohi med 27. septembrom in 6. oktobrom. Slovenski rekord (51,22) je dosegla 20. julija lani v Monaku.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
18. 07. 2019 11.14
Razumnež
18. 07. 2019 07.20
+4
Bravo punca!!