Drugi športi

Thanoujeva izpolnila normo za OI

Atene, 15. 07. 2008 16.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Grška atletinja Katerina Thanou je na ponedeljkovem mitingu na Kreti izpolnila olimpijsko normo. Za nastop v Pekingu se še ni odločila.

Bo Thanoujeva nastopila v Pekingu?
Bo Thanoujeva nastopila v Pekingu? FOTO: Reuters

Grška atletinja Katerina Thanou, ki je bila neposredno pred olimpijskimi igrami v Atenah pred štirimi leti suspendirana za dve leti, se je za letošnje igre vendarle uvrstila v reprezentanco, nastopa v Pekingu pa sama še ni potrdila.

Triintridesetletno Thanoujevo je grška atletska zveza uvrstila na seznam potnikov, potem ko je v ponedeljek na mitingu na Kreti stometrsko razdaljo pretekla v času 11,39 sekunde, s čimer je izpolnila normo B. "Thanou je tudi uradno v reprezentanci in zdaj čakamo samo še na njen odgovor, ali si nastopa na igrah sploh želi," so sporočili iz zveze.

Thanoujeva, nosilka srebrnih odličij v sprintu na olimpijskih igrah v Sydneyju leta 2000 in svetovnima prvenstvoma leta 1999 in 2001, je v navzkriž z antidopinško komisijo prišla neposredno pred domačimi olimpijskimi igrami, ko se je sklicujoč se, da je imela prometno nesrečo, izogibala obveznemu dopinškemu testu.


SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.