Drugi športi

Alcaraz brez težav v četrtfinale, Cicipas strl Arnaldija

Pariz, 02. 06. 2024 17.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.M.
Komentarji
1

Španski teniški as Carlos Alcaraz se je zanesljivo uvrstil v četrtfinale odprtega prvenstva Francije v Parizu. Tretji igralec sveta je s 6:3, 6:3 in 6:1 ugnal Kanadčana Felixa Auger-Aliassima. Grk Stefanos Cicipas je s 3:6, 7:6 (4), 6:2 in 6:2 izločil Italijana Mattea Arnaldija.

Stefanos Cicipas
Stefanos Cicipas FOTO: AP

V uvodnem nedeljskem moškem dvoboju osmine finala na Rolandu Garrosu je Stefanos Cicipas, sicer deveti nosilec turnirja, po izgubljenem prvem nizu le strl Mattea Arnaldija in se četrtič v karieri uvrstil v četrtfinale na pariškem pesku. Grk je leta 2021 v finalu izgubil proti srbskemu zvezdniku Novaku Đokoviću. Njegova nagrada pa bo nov zahteven tekmec v naslednjem krogu, saj se bo meril s španskim asom Carlosom Alcarazom za polfinalno vstopnico. V medsebojnih dvobojih se Alcaraz lahko pohvali s razmerjem zmag in porazov 5:0, od tega ima tri na pesku.

Arnaldi, 35. igralec s svetovne lestvice, je v tretjem krogu izločil šestega nosilca Andreja Rubljova iz Rusije, a tokrat Italijan ni izkoristil zlate priložnosti proti Cicipasu, saj je v drugem nizu zapravil štiri žogice za vodstvo z 2:0. "To je bila ena mojih najbolj norih vrnitev. Zdelo se je, da se je celotna tekma odvijala v njegovo smer, kar je bilo zelo nervozno zame. Zdi se, da ni nič delovalo. A tista igra, ko sem odvzel servis pri 5:3, je bil največji užitek, ki sem ga po dolgem času doživel v tenisu," je po dvoboju dejal Cicipas.

Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz FOTO: AP

Alcaraz po drugi strani z 21. nosilcem Rolanda Garrosa ni imel pretiranih težav, vse skupaj je Kanadčanu oddal le sedem iger in se uvrstil v četrtfinale Pariza še tretje leto zapovrstjo. 21-letni Španec, tudi dvakratni zmagovalec turnirjev za grand slam, je leto nazaj igral v polfinalu Pariza, a je moral priznati premoč končnemu zmagovalcu Đokoviću. "Zelo sem zadovoljen s svojim nastopom. Mislim, da sem odigral res visoko raven tenisa. Najpomembnejše je, da verjamem vase. Ni pomembno dejstvo, da nimam za seboj veliko tekem in da nisem prišel z veliko ritma," je povedal Alcaraz.

Swiatek in Gauff ekspresno v četrtfinale Pariza

Branilka naslova Iga Swaitek na drugem grand slamu sezone lovi svoj četrti naslov na Rolandu Garrosu. Poljakinja v osmini finala ni oddala niti igre, v četrtfinalu pa se bo pomerila z zmagovalko Wimbledona Marketo Vondroušovo iz Češke. Peta nosilka je s 6:4 in 6:2 izločila kvalifikantko, Srbkinjo Olgo Danilović, sicer srčno izbranko slovenskega vratarja Jana Oblaka. "Zelo sem bila osredotočena in zbrana. Nisem gledala na rezultat, zato sem še naprej igrala svojo igro. Ne zdi se kot poletje v Evropi. Videli bomo, kakšno bo vreme, napoved ni najbolj natančna," je po današnjem dvoboju dejala Swiatkova.

Poljakinja se je sicer v drugem krogu precej namučila proti nekdanji prvi dami sveta Naomi Osaka, Japonka je imela na voljo tudi že zaključno žogico. Za Swiatkovo je bila to 18. zaporedna zmaga v Parizu in 16. v nizu v tej sezoni. Pred Parizom je osvojila oba peščena mastersa v Madridu in Rimu.

Tudi Coco Gauff ni imela pretiranega dela, tekmici je oddala le tri igre, dvoboj pa je trajal natanko eno uro. Zmagovalka odprtega prvenstva ZDA se bo v četrtfinalu pomerila z zmagovalko dvoboja med osmo nosilko Ons Jabeur iz Tunizije in Danko Claro Tauson, 72. igralko s svetovne lestvice. Gauffova, ki je na letošnjem turnirju v drugem krogu izločila tudi Slovenko Tamaro Zidanšek, je na Rolandu Garrosu v finale prišla leta 2022, a takrat klonila proti Swiatkovi.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Našvasan_zob
02. 06. 2024 17.49
+0
Nole se ni cepil in ruši teniške rekorde... Cepljeni Nadal pa podrt, ko stara lopa na vrtu..