Drugi športi

Šutejeva zaradi poškodbe v Rimu ne bo branila brona iz Münchna

Rim, 08. 06. 2024 11.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
4

Tina Šutej je dan po zmagoslavju Kristjana Čeha drugi dan evropskega prvenstva v atletiki v Rimu odpovedala nastop v kvalifikacijah v skoku s palico, so sporočili iz slovenske reprezentance. Članica celjskega Kladivarja se je poškodovala prejšnjo nedeljo na treningu v Celju in ne bo branila brona s prejšnjega EP.

Petintridesetletna Tina Šutej, dobitnica štirih medalj z velikih tekem v zadnjih letih, bi branila bronasto medaljo s prejšnjega EP pred dvema letoma v Münchnu. Poškodovala se je v nedeljo na treningu. Pri prijemu palice je zgornja roka zdrsnila in vrh palice, ki se ji je zarinila v mišico na roki. Udarec je pustil posledice, vendar na srečo, kot je sporočil vodja slovenske ekipe Lado Mesarič, le z nekoliko oteklo modrico in ni bilo natrganin. Tako je prišla v Rim v boj za medalje, vendar je morala nastop odpovedati.

Šutejeva si je na prejšnjem EP v Nemčiji na ogrevalnem skoku s sprinterico porezala dlan. Oskrbeli so jo in kljub velikemu pritisku in stresu je potegnila iz sebe vse ter prišla do medalje. Šele po tekmi je dobila devet šivov.

Tina Šutej, dobitnica bronaste kolajne v skoku s palico na zadnjem evropskem prvenstvu v Münchnu, zaradi poškodbe ne bo nastopila na letošnjem EP v Rimu.
Tina Šutej, dobitnica bronaste kolajne v skoku s palico na zadnjem evropskem prvenstvu v Münchnu, zaradi poškodbe ne bo nastopila na letošnjem EP v Rimu. FOTO: AP

Leta 2022 je osvojila dve medalji, marca najprej bron na svetovnem dvoranskem prvenstvu v Beogradu, bila pa je še četrta na SP julija v Eugenu v ZDA. Nekdanja mladinska svetovna prvakinja (2006) je dve srebrni medalji osvojila še na dvoranskih EP, prvo leta 2021 v poljskem Torunu, drugo lani v Istanbulu.

V prvem krogu na 400 m bo danes tekel Rok Ferlan ter si skušal zagotoviti nedeljski polfinale. Tri slovenske predstavnike čakajo večerni polfinalni nastopi. Na 100 m z ovirami bo tekla Nika Glojnarič, na 110 m z ovirami Filip Jakob Demšar, na 100 m pa Anej Čurin Prapotnik.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Podlesničar
08. 06. 2024 12.35
+0
Pa je šla olimpijska sezona po gobe... penzija kliče.
gullit
08. 06. 2024 12.48
+1
Podlesničar
08. 06. 2024 13.05
-1
gullit
08. 06. 2024 13.14
Kot Bubka misliš, ko je prišel v Barcelono na olimpijske kot absolutni favorit, vse je preskakoval za pol metra, tako da bi lahko v poslovni obleki zmagal s kravato. Je pa izpuščal začetne višine potem pa rahlo neogret zatajil pri prvi višini ki jo je hotel preskočiti.